SARA, WIMSA OCH MINNA

Direktlänk till inlägg 4 januari 2010

2010

Av Sara Andersson - 4 januari 2010 10:51

Vill börja med att önska alla som läser bloggen, en god fortsättning på 2010.

Nyår firade vi utanför Eslöv tillsammans med goda vänner, fem hundar och två katter. Mycket trevligt. Wimsa har aldrig visat sig berörd av skott eller raketer och inte heller detta nyår.

Nu när 2009 är över kanske man ska summera året som gick, när jag tänker tillbaka är det vissa saker som sticker ut i mitt minne:

  • Canis klickerTRÄNARutbildning påbörjades och avslutades, en väldigt bra kurs som jag är glad att jag gick. Har utvecklats väldigt mycket som hundtränare under 2009 och Canis kursen är definitivt en del av det.
  • Jag och Mattias började planera och bygga på vårt hus. Huset är snart klart för inflyttning och jag längtar.
  • Vallhelgen nere hos Peter på Western Ranch, en mycket rolig helg, och Wimsa inponerade stort på mig, hon vallade som hon aldrig hade gjort något annat.
  • Uppflyttning till lydnadsklass 3, speciellt stolt är jag över tävlingen i Ljungby när vi vann klassen med poängen 186,5.
  • Wimsa har endast ställts ut 4 gånger under året, bäst gick det i Högbo, då hon slutade som BIM med CASIB.

Under 2010 kommer stora förändringar ske i våra liv. Vi ska utöka vår flock, och denna gången med en bebis. Jag är beräknad till den 6 juni. Det känns som en evighet tills det är juni, hoppas tiden fram till förlossningen går fort, så jag får träffa vår lilla bebis.

Hundmål under 2010 är lite mer luddiga än de brukar vara för oss, men här är några:

  • Wimsas fria följ ska bli bättre.
  • Hennes uthållighet ska bli bättre.
  • Hon ska bli bättre på att jobba på avstånd.

Vi har inga ambitioner på att debutera i lydnadsklass 3, utan ligger lite lågt med det och ska jobba på detaljer. Wimsa är så ung och vi har ingen bråska.

Under våren ska jag och Wimsa gå kurs för Mona Kjernholm. Så här skriver Mona om kursen på sin hemsida:

Tävlingsmässig träning - sikta mot stjärnorna  
Kurs för dig som siktar på att komma riktigt långt med din hund. Vi kommer varje gång göra  gruppmoment, en tävlingsmässigt upplagd kedja samt arbeta med detaljer som föraren väljer.  Självklart hjälper vi alla varandra när vi gör kedjorna så att var och en kan få den störning de vill träna på. Vi kommer även att vara på lite olika platser och träna. Varje kurstillfälle är på 3,5 timme så att vi skall hinna arbeta både med helhet, detaljer och störningsträning med varje ekipage.

 

Ser verkligen fram emot denna kurs, Mona är en väldigt duktig hundförare och det ska verkligen bli kul att gå kurs för henne.

 

Slutligen vill jag tacka alla vänner som har varit med och bidragit till att 2009 blev ett toppen år. Nu hoppas jag att 2010 blir lika bra.  

 
ANNONS
 
Dessiré

Dessiré

17 januari 2010 17:18

Jag blev så glad när jag läste att ni skulle få en liten bebis hihi :)

http://www.mollafjolla.info.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Andersson - 13 juli 2014 21:47

Våren har varit intensiv. Familj, jobb, hundar och utbildningar. Inte mycket tid har funnits över. Våren har gett mig utmaningar och svårigheter. Stundtals har det varit tufft…..jävligt tufft. Men jag har tagit mig igenom allt. Fått lärdom och...

Av Sara Andersson - 14 juni 2014 21:50

Trodde aldrig denna dagen skulle komma. Att jag återigen skulle få starta Wimsa i elitklass lydnad. Efter hösten och all sjukdom och L7s1, trodde jag aldrig att Wimsa skulle bli så pass bra att jag skulle kunna tävla elitlydnad igen. Men under våren ...

Av Sara Andersson - 11 mars 2014 20:17


Mycket har hänt sen jag skrev sist. Livet rullar på i ett rasande tempo och ibland skulle jag bara vilja dra i nödbromsen och stanna upp en stund. Ingen lång stund utan bara en liten stund till att njuta över allt det fantastiska som mitt liv berikas...

Av Sara Andersson - 23 februari 2014 21:31V 8 är snart slut och därmed mitt första sportlov som lärare. En mycket trevlig vecka med massor med familjemys och hundträning. Mer än så behöver inte jag för att känna mig nöjd. Tisdagen spenderades med Emma, Veronica och Eleonor och fyra timmar sp...

Av Sara Andersson - 22 februari 2014 22:20


I torsdags var jag och Minna på träningstävling hos Flitiga tassar. Mycket trevligt arrangemang och initiativ. Dagens mål med Minna var förutom att så klart ha kul, och ge henne ännu en trevlig tävlingserfarenhet, att fria följet skulle funka bättre....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se