SARA, WIMSA OCH MINNA

Direktlänk till inlägg 9 juni 2010

Tråkiga nyheter

Av Sara Andersson - 9 juni 2010 10:10

Hade planerat att para Wimsa på nästa löp, men nu har det visat sig att en kusin till Wimsa har blivit sjuk i bukspottkörtlen, samma sjukdom som Wimsas syster Hoya fick. Wimsas uppfödare Eva har pratat mycket med SLU om detta och det finns inget som säger att Wimsa skulle nerärva detta, det krävs att sjukdomen finns på både mammans och pappans sida för att valparna ska bli sjuka.

Men det är en stor chansning och nu med tanke på att en till från Wimsas linjer blivit sjuk, så känns det som att vi ska avvakta lite.

På SLU forskar man väldigt mycket om denna sjukdom, men det är en svår nöt att knäcka, men kanske kan man få fram ett DNA test, och då hade det ju löst en hel del, eftersom man då hade kunnat testa Wimsa och se om hon är bärare eller inte.   


Detta innebär att jag inte kommer att få en Wimsa valp nästa år, vilket känns väldigt sorgligt, Wimsa är en rysligt bra hund, jag är så förtjust i henne, hon är nästan perfekt i mina ögon.

Men som tur ska en kompis ta en kull, på en annan rysligt bra liten hund som jag har följt sen hon var valp, så nu hoppas jag att det ska bli en valp till mig ur den kullen i stället.


Nu är det mindre än en vecka kvar tills bebisen är beräknad, jag längtar så (med risk för att bli tjatig). Men det är väldigt drygt att vänta på att den lilla/ lille ska ploppa ut.

Tack för komplimangerna för systerbilden, ni är för söta.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jill

10 juni 2010 07:14

Men Sara så förbaskat galet tråkigt med dom planerade valparna på Wimsa :(
Men Balder kan komma och leka valp när som helst, bara att tjoa till hehee

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Andersson - 13 juli 2014 21:47

Våren har varit intensiv. Familj, jobb, hundar och utbildningar. Inte mycket tid har funnits över. Våren har gett mig utmaningar och svårigheter. Stundtals har det varit tufft…..jävligt tufft. Men jag har tagit mig igenom allt. Fått lärdom och...

Av Sara Andersson - 14 juni 2014 21:50

Trodde aldrig denna dagen skulle komma. Att jag återigen skulle få starta Wimsa i elitklass lydnad. Efter hösten och all sjukdom och L7s1, trodde jag aldrig att Wimsa skulle bli så pass bra att jag skulle kunna tävla elitlydnad igen. Men under våren ...

Av Sara Andersson - 11 mars 2014 20:17


Mycket har hänt sen jag skrev sist. Livet rullar på i ett rasande tempo och ibland skulle jag bara vilja dra i nödbromsen och stanna upp en stund. Ingen lång stund utan bara en liten stund till att njuta över allt det fantastiska som mitt liv berikas...

Av Sara Andersson - 23 februari 2014 21:31V 8 är snart slut och därmed mitt första sportlov som lärare. En mycket trevlig vecka med massor med familjemys och hundträning. Mer än så behöver inte jag för att känna mig nöjd. Tisdagen spenderades med Emma, Veronica och Eleonor och fyra timmar sp...

Av Sara Andersson - 22 februari 2014 22:20


I torsdags var jag och Minna på träningstävling hos Flitiga tassar. Mycket trevligt arrangemang och initiativ. Dagens mål med Minna var förutom att så klart ha kul, och ge henne ännu en trevlig tävlingserfarenhet, att fria följet skulle funka bättre....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se