SARA, WIMSA OCH MINNA

Direktlänk till inlägg 3 februari 2011

Hur ligger vi till?

Av Sara Andersson - 3 februari 2011 19:57

Tänkte med jämna mellanrum ( i början på varje månad) stämma av lite hur vi ligger till i träningen, kanske inte så intressant läsning men bra för min egna del.


Sitt i grupp: Funkar bra, men vi behöver träna det mer tävlingsmässigt med okända hundar på ny plats.

Platsliggande: Samma som sitt i grupp.

Fritt följ: På det stora hela är jag väldigt nöjd med vårt fria följ. På raksträckorna, i de flesta svängar är hon med fint. Det vi behöver jobba på är stegförflyttningarna, backa och vänster har vi börjat att fila på, höger funkar inte alls, hoppas att privatträning för Jenny Wibäck ska hjälpa. Långsam march fungerar bra.

Sättande: Fungerar helt okej, har med hjälp av träningskompisar noterat att hon använder sig av två olika typer av sättande, ett långsamt och ett snabbt. Nu gäller det att bara belöna snabba sitt.

Inkallning med ställande och läggande: Är ganska nöjd med detta moment. Hon kommer aldrig att bli BC snabb, men den hastighet hon har är jag nöjd med. Ibland slarvar hon med ställandet och tar lite väl många steg, men det är bara att träna och bara belöna de bra.

Rutan: Tack vara Jennicas smarta lösning, som jag ska berätta om en annan gång, fungerar rutan bra. Hon är nummera duktig på att springa sina 25 m och fint stanna i rutan ( innan hade jag problem med att få ut henne hela vägen). Nu ska vi träna mer på slutdelen, men inkallning.

Apportering och hopp över hinder: Har inte tränat så mycket på detta, men det har fungerat bra när vi har kört. Måste ev jobba lite på ingångar utan tugg.

Metallen: Måste få bättre fart.

Vittringen: Hon har väldigt säker på att gripa rätt pinne. Nu gäller det att träna i olika miljöer, att andra lägger ut pinnarna, att hon ska kunna gå ner i varv och lugnt och fint ta rätt pinne.  

Fjärren: Hatmoment. Vi har tränat fjärr väldigt länge, och sakta men säkert går det framåt. Detta moment är det som vi har mest kvar att jobba med.


Mål feb. Att hon ska fixa fjärren på 7 m.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Jennica Falkman

4 februari 2011 14:08

Mycket skoj läsning! ME like!
Jag tycker också att det är bra att samla tankarna på pappert:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Andersson - 13 juli 2014 21:47

Våren har varit intensiv. Familj, jobb, hundar och utbildningar. Inte mycket tid har funnits över. Våren har gett mig utmaningar och svårigheter. Stundtals har det varit tufft…..jävligt tufft. Men jag har tagit mig igenom allt. Fått lärdom och...

Av Sara Andersson - 14 juni 2014 21:50

Trodde aldrig denna dagen skulle komma. Att jag återigen skulle få starta Wimsa i elitklass lydnad. Efter hösten och all sjukdom och L7s1, trodde jag aldrig att Wimsa skulle bli så pass bra att jag skulle kunna tävla elitlydnad igen. Men under våren ...

Av Sara Andersson - 11 mars 2014 20:17


Mycket har hänt sen jag skrev sist. Livet rullar på i ett rasande tempo och ibland skulle jag bara vilja dra i nödbromsen och stanna upp en stund. Ingen lång stund utan bara en liten stund till att njuta över allt det fantastiska som mitt liv berikas...

Av Sara Andersson - 23 februari 2014 21:31V 8 är snart slut och därmed mitt första sportlov som lärare. En mycket trevlig vecka med massor med familjemys och hundträning. Mer än så behöver inte jag för att känna mig nöjd. Tisdagen spenderades med Emma, Veronica och Eleonor och fyra timmar sp...

Av Sara Andersson - 22 februari 2014 22:20


I torsdags var jag och Minna på träningstävling hos Flitiga tassar. Mycket trevligt arrangemang och initiativ. Dagens mål med Minna var förutom att så klart ha kul, och ge henne ännu en trevlig tävlingserfarenhet, att fria följet skulle funka bättre....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se