SARA, WIMSA OCH MINNA

Direktlänk till inlägg 8 februari 2011

Babysim och lydnadstankar

Av Sara Andersson - 8 februari 2011 20:18

I går var det måndag och som alltid på måndagkvällar tillbringar vi den i simhallen på babysim. Det är så himla mysigt att se alla de små plaska runder i vattnet. Agnes verkligen älskar att vara i vattnet. Nu går hon termin 2 och igår fick hon prova på torpeden...vilket betyder att man släpper henne i vattnet mella oss. De fixade hon gallant...min duktiga tjej.

Bilder från förra terminen:

 


Och så lite mer lydnadstankar, efter att läste ett väldigt bra inlägg på Veronicas blogg ( http://www.nogg.se/startPage.asp?idHomepage=13403), började jag fundera. Hur tänker jag om min lydnadsträning?

Hmm svårt att sammanfatta, håller verkligen med Veronica om det hon skriver.

Jag tränar lydnad för jag tycker att det är väldigt roligt att pilla med detaljer, kedja hela moment och fundera och klura över träning. Lydnad passar mig även bra för att man kan träna det överallt. Sen tycker jag även att Wimsa är en duktig lydnadshund, hon gillar att träna, jag kan hålla på med samma moment väldigt länge utan att hon tröttnar, hon håller bra ihop på tävling och är duktig på att jobba i nya miljöer.

Jag är väldigt petig innan jag blir nöjd, men sån är jag. Det blev inte bättre av att gå kurs för Mona Kjernholm...  , jag kan inte tävla innan jag är nöjd med de moment vi har. Är dock ganska säker att Wimsa inte tycker att det är jobbigt med en petig matte, eftersom jag tränar med positiva metoder, och jag skulle aldrig bli arg på henne för att en träning eller tävling inte går vägen.

Jag försöker att vara konsekvent med vad jag belönar och hur jag vill att momenten ska se ut, det gör det lättare för Wimsa att veta hur hon ska göra för att få belöning.

Detta blev ett ganska splittrat inlägg, skrivet direkt från mina tankar...avslutar med två klipp ifrån en träning i början på januari, som gick väldigt bra. Vi tränar fritt följ och sättande under gång i en kedja, sen kommer en ruta.   


 

 
ANNONS
 
editing services

editing services

9 december 2011 14:21

In my opinion it's really great that you teach your child to be in water from the very beginning!

http://editingwritingservices.org/about.php

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Andersson - 13 juli 2014 21:47

Våren har varit intensiv. Familj, jobb, hundar och utbildningar. Inte mycket tid har funnits över. Våren har gett mig utmaningar och svårigheter. Stundtals har det varit tufft…..jävligt tufft. Men jag har tagit mig igenom allt. Fått lärdom och...

Av Sara Andersson - 14 juni 2014 21:50

Trodde aldrig denna dagen skulle komma. Att jag återigen skulle få starta Wimsa i elitklass lydnad. Efter hösten och all sjukdom och L7s1, trodde jag aldrig att Wimsa skulle bli så pass bra att jag skulle kunna tävla elitlydnad igen. Men under våren ...

Av Sara Andersson - 11 mars 2014 20:17


Mycket har hänt sen jag skrev sist. Livet rullar på i ett rasande tempo och ibland skulle jag bara vilja dra i nödbromsen och stanna upp en stund. Ingen lång stund utan bara en liten stund till att njuta över allt det fantastiska som mitt liv berikas...

Av Sara Andersson - 23 februari 2014 21:31V 8 är snart slut och därmed mitt första sportlov som lärare. En mycket trevlig vecka med massor med familjemys och hundträning. Mer än så behöver inte jag för att känna mig nöjd. Tisdagen spenderades med Emma, Veronica och Eleonor och fyra timmar sp...

Av Sara Andersson - 22 februari 2014 22:20


I torsdags var jag och Minna på träningstävling hos Flitiga tassar. Mycket trevligt arrangemang och initiativ. Dagens mål med Minna var förutom att så klart ha kul, och ge henne ännu en trevlig tävlingserfarenhet, att fria följet skulle funka bättre....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se