SARA, WIMSA OCH MINNA

Direktlänk till inlägg 4 december 2011

Adventure Dog Conference

Av Sara Andersson - 4 december 2011 20:56

I fredags lämnade jag och min kära arbetskollega Anya skåne för huvudstaden. Målet var att delta på AdC. Året tema var genetik och förväntningarna var höga.

Men först hann vi med lite shoping, ett par röda byxor inhandlades till mig och jag tror att de ska få användas på My dog  , sen blev det lite smått och gott till Agnes....Tidig kväll på hotellet, vi ville ju vara pigga till lördagens aktivitet.


Årets ämne var alltså genetik och konferansen hålls till minne av Per - Erik Sundgren, en man som gjort oerhört mycket för svensk hundavel. Jag ska inte i detalj redovisa vad som sagt, men det var väldans intressant. Föreläsare och ämne var bland annat:

  • Hundens genetiska bas - Peter Savolainen forskare KTH
  • Sexuell selektion - Hanne Lövlie, Fil Dr Etologi
  • Regelverket kring hunduppfödning - Sara Dufva Lundquist, Jordbruksverket
  • Epigenetik - Per Jensen, professor Etologi
  • Att bedöma avelsresultat - Ingrid Tapper, biolog

Dessa fem tyckte jag också var bäst, och allra intressantast var Per Jensen och Igrid Tapper. Det Ingrid pratade om tycker jag är superspännande, och genast tänker jag på min egna ras, Briard. Ska försöka att ta mig tid och gå in på genetica och jämmföra lite kennlar och olika resultat.

Ingrid visade även upp statistik på belgisk vallhund, där det i rasstandarden står att det enda som skiljer de olika raserna är färg och päls, att det verkligen inte stämmde. Hon hade kollat på rasernas MH, och det rör ju sig verkligen inte om samma ras....

Tyvärr missade vi Eric Wilssons föreläsning om arbetande hundar, tror att den också hade varit intressant, men vi hade ju ett tåg att passa. Kl 24 var jag hemma i Strövelstorp igen och kan bara konstatera, borta bra men hemma bäst...och det finns mycket att lära om man bara har tid, intresse och vilja.  

 
ANNONS
 
Christina

Christina

6 december 2011 15:05

jag var också på konferensen och tyckte som du att det var jättespännande. Mycket att smälta och fundera över! Lycka till på My Dog!

http://socialahundar.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Andersson - 13 juli 2014 21:47

Våren har varit intensiv. Familj, jobb, hundar och utbildningar. Inte mycket tid har funnits över. Våren har gett mig utmaningar och svårigheter. Stundtals har det varit tufft…..jävligt tufft. Men jag har tagit mig igenom allt. Fått lärdom och...

Av Sara Andersson - 14 juni 2014 21:50

Trodde aldrig denna dagen skulle komma. Att jag återigen skulle få starta Wimsa i elitklass lydnad. Efter hösten och all sjukdom och L7s1, trodde jag aldrig att Wimsa skulle bli så pass bra att jag skulle kunna tävla elitlydnad igen. Men under våren ...

Av Sara Andersson - 11 mars 2014 20:17


Mycket har hänt sen jag skrev sist. Livet rullar på i ett rasande tempo och ibland skulle jag bara vilja dra i nödbromsen och stanna upp en stund. Ingen lång stund utan bara en liten stund till att njuta över allt det fantastiska som mitt liv berikas...

Av Sara Andersson - 23 februari 2014 21:31V 8 är snart slut och därmed mitt första sportlov som lärare. En mycket trevlig vecka med massor med familjemys och hundträning. Mer än så behöver inte jag för att känna mig nöjd. Tisdagen spenderades med Emma, Veronica och Eleonor och fyra timmar sp...

Av Sara Andersson - 22 februari 2014 22:20


I torsdags var jag och Minna på träningstävling hos Flitiga tassar. Mycket trevligt arrangemang och initiativ. Dagens mål med Minna var förutom att så klart ha kul, och ge henne ännu en trevlig tävlingserfarenhet, att fria följet skulle funka bättre....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se