SARA, WIMSA OCH MINNA

Direktlänk till inlägg 24 februari 2013

Oplanerad lydnadstävling

Av Sara Andersson - 24 februari 2013 07:13

Denna helgen blev inte alls som den skulle. Skulle egentligen varit på läger, men i torsdags fick jag reda på att det inte blev något läger för mig och Minna.
Så då fick vi i stället möjlighet att efteranmäla till lydnadstävling... Så på torsdagen bestämdes det att Minna skulle tävla på lördag. På fredagskvällen fick jag även möjlighet att anmäla Wimsa till eliten.
Lördag morgon stuvade jag in båda hundarna i Mattias lilla bil (har inte köpt någon ny efter krocken), och lämnade hemmet kl 07.00 Wimsa var först ut. Jag hade inga förväntningar på ngt första pris. Eftersom vi egentligen inte skulle tävla förrens den 24 mars, så har vi bara tränat rally de senaste två veckorna . Man kanske kan undra varför man ställer upp utan att ha tränat, men jag kan gå ut och tävla och ha andra målsättningar än att ta första pris och vinna. Dagens målsättning var att jag skulle prestera bra och vara en lugn förare för min hund. Så med noll lydnadsträning i ryggen gick vi ut och körde.
Poängmässigt blev det som förväntat ingen hit.... Men jag är ändå jättenöjd med min trollhund.
Några av godbitarna var en superfin dirigeringsapportering, ruta, vittring och fjärr. Härligt att Wimsas svåra momenten sitter trots noll träning.

Efter några timmars väntetid var det dags för Minnas klass att starta. Minna hade då väntat i sex timmar. Eftersom vi inte hade ngn hundbil hade de inte blivit mycket vila för den unga fröken. Jag hade av henne och satt med henne på läktaren men eftersom det var väldans kallt, kunde vi inte sitta några längre stunder.
Men trots minimal vila presterade Minna bra. Min duktiga duktiga hund. Nu är vi klar med 1an och går vidare mot klass 2. Med Minna struntar jag i Lp, jag tycker det känns roligare att köra klass 2 än fortsätta i klass 1.
Måste passa på att tacka bästa Jenny Wibäck för allt!
 
ANNONS
 
Hanna

Hanna

25 februari 2013 09:44

STORT grattis till helgens fina prestationer. Grymt snyggt med lilltjejen!

http://www.kennelblagul.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Andersson - 13 juli 2014 21:47

Våren har varit intensiv. Familj, jobb, hundar och utbildningar. Inte mycket tid har funnits över. Våren har gett mig utmaningar och svårigheter. Stundtals har det varit tufft…..jävligt tufft. Men jag har tagit mig igenom allt. Fått lärdom och...

Av Sara Andersson - 14 juni 2014 21:50

Trodde aldrig denna dagen skulle komma. Att jag återigen skulle få starta Wimsa i elitklass lydnad. Efter hösten och all sjukdom och L7s1, trodde jag aldrig att Wimsa skulle bli så pass bra att jag skulle kunna tävla elitlydnad igen. Men under våren ...

Av Sara Andersson - 11 mars 2014 20:17


Mycket har hänt sen jag skrev sist. Livet rullar på i ett rasande tempo och ibland skulle jag bara vilja dra i nödbromsen och stanna upp en stund. Ingen lång stund utan bara en liten stund till att njuta över allt det fantastiska som mitt liv berikas...

Av Sara Andersson - 23 februari 2014 21:31V 8 är snart slut och därmed mitt första sportlov som lärare. En mycket trevlig vecka med massor med familjemys och hundträning. Mer än så behöver inte jag för att känna mig nöjd. Tisdagen spenderades med Emma, Veronica och Eleonor och fyra timmar sp...

Av Sara Andersson - 22 februari 2014 22:20


I torsdags var jag och Minna på träningstävling hos Flitiga tassar. Mycket trevligt arrangemang och initiativ. Dagens mål med Minna var förutom att så klart ha kul, och ge henne ännu en trevlig tävlingserfarenhet, att fria följet skulle funka bättre....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se