SARA, WIMSA OCH MINNA

Direktlänk till inlägg 29 mars 2013

En sen tävlingsrapport

Av Sara Andersson - 29 mars 2013 20:36

Förra söndagen när de flesta styrde bilarna mot malmö int, åkte jag och hundarna istället till Veberöds BK. Wimsa skulle få göra utomhuspremiär, och en efterlängtad sådan. Wimsa verkar prestera och trivas bäst ute. Och jag biter ihopa och försöker klä mig varmt....magen börjar dock bli lite stor.....

Inför dagens tävling kändes Wimsa i fin form, dock hade vittringen och sitt i grupp spökat några dagar tidigare så lite nerver fanns det allt.

Men dagens mål var som alltid att gå ut och ha kul och att jag ska vara en bra coach till Wimsa, något jag tyckte att jag lyckades med.

Resultatmässigt är det inga poäng att skryta med, 257 poäng skrapade vi ihopa och ibland ska man ha turen på sin sida för det räckte till ett första pris och även klassvinst av sex ekipage.

Det fanns dock delar och moment som jag är väldigt nöjd med, och eftersom jag väljer att fokusera på det positiva så nämner jag bara dem:

  • Sitt i grupp, funkade finfint och hon satt stabilt. 10 poäng.
  • Inkallning med stå och ligg, ett moment som Wimsa har haft så svårt för, men som nu fungerar godkänt, 8 poäng.
  • Rutan, en väldigt svår ruta, som många hundar missade, men duktiga Wimsa satten den, 9 poäng.
  • Metallen, tävligsledaren la på alldeles för många plankor i hindret och jag tänkte säga något men teg...vilket resulterade i att Wimsa inte ville hoppa tillbaka. Men all heder åt domaren som också reagera och såg att det var alldeles för högt. Så vi fick göra om det och då tog jag inga risker utan la in ett DK på återhoppet. Är dock väldigt nöjd att Wimsa hackade i sig det och gjorde om. 8 poäng.
  • Vittring, också ett av Wimsas svåra moment, hon kan ibland springa ut med helt fel tanke och då blir det fel pinne in. Men på tävlingen gick det fint. 8 poäng.
  • Fjärr, kan inget annat än att vara supernöjd.....9 poäng.

Lite bilder från tävlingen:

                 


TACK TILL ALLA SOM GRATULERAT OSS.


Nu laddar vi om och snart snart är det dags att tävla igen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Andersson - 13 juli 2014 21:47

Våren har varit intensiv. Familj, jobb, hundar och utbildningar. Inte mycket tid har funnits över. Våren har gett mig utmaningar och svårigheter. Stundtals har det varit tufft…..jävligt tufft. Men jag har tagit mig igenom allt. Fått lärdom och...

Av Sara Andersson - 14 juni 2014 21:50

Trodde aldrig denna dagen skulle komma. Att jag återigen skulle få starta Wimsa i elitklass lydnad. Efter hösten och all sjukdom och L7s1, trodde jag aldrig att Wimsa skulle bli så pass bra att jag skulle kunna tävla elitlydnad igen. Men under våren ...

Av Sara Andersson - 11 mars 2014 20:17


Mycket har hänt sen jag skrev sist. Livet rullar på i ett rasande tempo och ibland skulle jag bara vilja dra i nödbromsen och stanna upp en stund. Ingen lång stund utan bara en liten stund till att njuta över allt det fantastiska som mitt liv berikas...

Av Sara Andersson - 23 februari 2014 21:31V 8 är snart slut och därmed mitt första sportlov som lärare. En mycket trevlig vecka med massor med familjemys och hundträning. Mer än så behöver inte jag för att känna mig nöjd. Tisdagen spenderades med Emma, Veronica och Eleonor och fyra timmar sp...

Av Sara Andersson - 22 februari 2014 22:20


I torsdags var jag och Minna på träningstävling hos Flitiga tassar. Mycket trevligt arrangemang och initiativ. Dagens mål med Minna var förutom att så klart ha kul, och ge henne ännu en trevlig tävlingserfarenhet, att fria följet skulle funka bättre....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se