SARA, WIMSA OCH MINNA

Direktlänk till inlägg 5 april 2013

Motivation

Av Sara Andersson - 5 april 2013 10:47

Nu när vårsolen värmer är det väll knappast svårt att gå ut och träna hundarna. Jag älskar våren, det är precis lagom varmt för mig och de lurviga hundarna. att vi dessutom har ställt om klockorna till sommartid gör ju knappast saken sämre, helt plötsligt kan man ju vara ute och träna i ljus till nästan 20,30 H Ä R L I G T!

Men det är ju inte alltid som vädret ger en träningspep, snö, regn och blåst är faktorer som påverkar min träningsmotivation negativt. Men om man vill utvecklas i sin träning och komma framåt behöver man träna. Så hur håller man då motivationen på topp trots väder och vind? Jag har några små knep som brukar funka för mig och tänkte dela med mig av några av dem:

  • Ha kul. Det låter kanske självklart, men hundträning kan vara förknippat med så mycket prestation att det roliga lätt försvinner. När jag tränar hund vill jag ha människor runt mig som är ärliga men som vill vårt bästa. Inte tränigskompisar som bara hela tiden berättar vad som är dåligt och hur bra deras egna hundar är. Jag är inte heller intresserad av att prata illa om andra, utan vill lägga min tid på att ha kul med min hund och mina träningskompisar.
  • Sätt mål som hjälper och inte stjälper. Mina mål ska vara utmanande men rimliga att uppnå. Vet jag att jag kommer ha en period med mycket jobb, studier ex. så sänker jag mina träningsambitioner. Mina mål ska hjälpa mig framåt inte stressa mig.
  • Bättre att träna korta pass ofta än inget alls. Ju mer jag tränar desto mer vill jag träna. Har jag lite tid till hundträning brukar jag planera in små minipass. Det kan vara 2 minuters pass tio tillfällen under dagen. Räknar man då ihop den sammanlagda tiden så blir det ändå lite tid av det. Samma gäller moment vi kör fast i, brukar då försöka att träna många små mini pass och vips har man kommit vidare och det känns inte längre pest att träna just dessa färdigheter.
  • Belöna sig med att träna något kul. Jag har vissa favorit moment som jag gillar extra mycket att träna. Känns det svårt att gå ut och träna kan jag belöna mig själv med att låta oss träna på bara de roliga momenten. Samma sak om tråkiga moment, först tränar jag de tråkiga och sen belönar jag mig själv med att träna de roliga.  
  • Ha en plan färdig. Veckor som jag vet kan bli stressiga, veckoplanerar jag träningen. Dvs måndag, träna fjärr och vittring, tisdag ruta och ff ex. Man kan planera stort eller små små detaljer. Men denna planering hjälper mig att komma till skott och faktiskt genomföra träningen. Min träning blir också bättre och inte bara massor med skräpträning.

Som sagt lite små knep som hjälper mig när motivationen tryter. Vad motiverar er?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Andersson - 13 juli 2014 21:47

Våren har varit intensiv. Familj, jobb, hundar och utbildningar. Inte mycket tid har funnits över. Våren har gett mig utmaningar och svårigheter. Stundtals har det varit tufft…..jävligt tufft. Men jag har tagit mig igenom allt. Fått lärdom och...

Av Sara Andersson - 14 juni 2014 21:50

Trodde aldrig denna dagen skulle komma. Att jag återigen skulle få starta Wimsa i elitklass lydnad. Efter hösten och all sjukdom och L7s1, trodde jag aldrig att Wimsa skulle bli så pass bra att jag skulle kunna tävla elitlydnad igen. Men under våren ...

Av Sara Andersson - 11 mars 2014 20:17


Mycket har hänt sen jag skrev sist. Livet rullar på i ett rasande tempo och ibland skulle jag bara vilja dra i nödbromsen och stanna upp en stund. Ingen lång stund utan bara en liten stund till att njuta över allt det fantastiska som mitt liv berikas...

Av Sara Andersson - 23 februari 2014 21:31V 8 är snart slut och därmed mitt första sportlov som lärare. En mycket trevlig vecka med massor med familjemys och hundträning. Mer än så behöver inte jag för att känna mig nöjd. Tisdagen spenderades med Emma, Veronica och Eleonor och fyra timmar sp...

Av Sara Andersson - 22 februari 2014 22:20


I torsdags var jag och Minna på träningstävling hos Flitiga tassar. Mycket trevligt arrangemang och initiativ. Dagens mål med Minna var förutom att så klart ha kul, och ge henne ännu en trevlig tävlingserfarenhet, att fria följet skulle funka bättre....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se