SARA, WIMSA OCH MINNA

Direktlänk till inlägg 9 april 2013

Minna tävlar klass 2

Av Sara Andersson - 9 april 2013 12:06

I lördags var det återigen dags att tävla. Denna gången åkte vi hela vägen till Blekinge och Sölvesborgs BK. Jag hade aldrig varit på denna klubb tidigare men hört att det skulle finnas en ridskola bredvid och att det gick hästar runt om planen. Lagom svår störning för lilla Minna, eller…

Egentligen var Minna inte färdig för klass 2, men jag chansade och kände att ska jag ändå åka så långt med Wimsa kan jag lika gärna köra Minna med. Tar det som ett bra tillfälle att få nyttig information om vart vi står i träningen.

Om massor med information fick jag. Kan tillägga att Minna precis avslutat sitt löp och varit lite disträ. Hon brukar annars vara väldigt på men hormonerna gjorde henne lite loj och tanksprid. Efter denna start tänker jag följande:

  • Lägga mer kraft på att starta tävlingsmässigt på nya ställen. Kände att jag tappade henne då vi gick in på plan. Överhuvudtaget behöver hon massor med störningsträning. Det blir ett projekt att bita tag i när bebisen kommit.
  • Träna mer stadga. Tror mycket att tjuvstarten berodde på att hon satt och tänkte på annat och sen bara reflekterade över situationen och sprang till mig utan att tänka.
  • Är väldigt nöjd med att hon fixade platsen, hon har fått väldigt lite träning på det. Inte att jag trodde att hon skulle resa sig, men ibland blir hon rastlös och gör små "kängruhopp" med baken och piper.
  • Är också mycket nöjd med rutan, fjärr och hopp. Det finns massor med detaljer att jobba på, men efter den lilla tid vi tränat är jag väldigt nöjd med utförandet.
  • Fritt följ, hon kan mycket bättre än hon gjorde på tävlingen....men just då kunde hon inte bättre.

För en gångs skull hade jag kamra med och fick filmat.

Fritt följ:


Läggande under gång med en mycket distä hund:

Inkallning:
  


Rutan:

Apport, väljer att belöna henne på vägen in:


Hopp:


Fjärr:


Och här kommer betygen:

       
  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Andersson - 13 juli 2014 21:47

Våren har varit intensiv. Familj, jobb, hundar och utbildningar. Inte mycket tid har funnits över. Våren har gett mig utmaningar och svårigheter. Stundtals har det varit tufft…..jävligt tufft. Men jag har tagit mig igenom allt. Fått lärdom och...

Av Sara Andersson - 14 juni 2014 21:50

Trodde aldrig denna dagen skulle komma. Att jag återigen skulle få starta Wimsa i elitklass lydnad. Efter hösten och all sjukdom och L7s1, trodde jag aldrig att Wimsa skulle bli så pass bra att jag skulle kunna tävla elitlydnad igen. Men under våren ...

Av Sara Andersson - 11 mars 2014 20:17


Mycket har hänt sen jag skrev sist. Livet rullar på i ett rasande tempo och ibland skulle jag bara vilja dra i nödbromsen och stanna upp en stund. Ingen lång stund utan bara en liten stund till att njuta över allt det fantastiska som mitt liv berikas...

Av Sara Andersson - 23 februari 2014 21:31V 8 är snart slut och därmed mitt första sportlov som lärare. En mycket trevlig vecka med massor med familjemys och hundträning. Mer än så behöver inte jag för att känna mig nöjd. Tisdagen spenderades med Emma, Veronica och Eleonor och fyra timmar sp...

Av Sara Andersson - 22 februari 2014 22:20


I torsdags var jag och Minna på träningstävling hos Flitiga tassar. Mycket trevligt arrangemang och initiativ. Dagens mål med Minna var förutom att så klart ha kul, och ge henne ännu en trevlig tävlingserfarenhet, att fria följet skulle funka bättre....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se