SARA, WIMSA OCH MINNA

Direktlänk till inlägg 8 maj 2013

Trevlig träning med fina vänner!

Av Sara Andersson - 8 maj 2013 20:33

Eftermiddagen har tillbringats på Åstorps bk. En för övrigt mycket trevlig klubb!
Hundarna har av olika anledningar haft tre veckors vila. De har fått köra lite uppletande i skogen men så gott som ingen lydnad alls. Så idag var både jag och hundarna väldigt sugna på lydnadsträning.
Wimsa ska ju snart tävla igen så nu är det dags att köra på med lite träning igen. Iallafall så mycket träning som den gravida matten orkar.
Så Wimsa fick börja med att köra en ruta och till mattes stora glädje, genomförde hon det mycket bra. Även dirigeringsapporteringen som vi körde efter gjorde hon helt korrekt. Dock saktar hon in, innan konen där hon ska stanna. Något jag sett tendens till även innan uppehållet. Jag vill att hon ska ha galopp hela vägen ut tills hon får mitt stanna kommando!
Wimsa fick också köra vittring. Här blir jag inte riktigt klok på henne. Hon går bara ut till pinnarna och börjar leta. Hon kan börja mitt i raden utan att ha något system. Ibland går hon över rätt pinne för att kolla av de andra innan hon återgår till att ta den rätta. Ibland tar hon den rätta direkt. Matten skulle vilja att hon litade så mycket på sig själv, att hon varje gång direkt tar den rätta, utan att kontrollera de andra.

Med Minna ligger fokus på ingångar på plan och uppstart. Tycker mig ha sett vissa brister här, och det koster mycket att inte ha hunden med sig i starten. Dessutom ger det föraren dvs mig en tråkig känsla att start upp programmet med.

Tack till Anya och Lotte för trevlig träning!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Andersson - 13 juli 2014 21:47

Våren har varit intensiv. Familj, jobb, hundar och utbildningar. Inte mycket tid har funnits över. Våren har gett mig utmaningar och svårigheter. Stundtals har det varit tufft…..jävligt tufft. Men jag har tagit mig igenom allt. Fått lärdom och...

Av Sara Andersson - 14 juni 2014 21:50

Trodde aldrig denna dagen skulle komma. Att jag återigen skulle få starta Wimsa i elitklass lydnad. Efter hösten och all sjukdom och L7s1, trodde jag aldrig att Wimsa skulle bli så pass bra att jag skulle kunna tävla elitlydnad igen. Men under våren ...

Av Sara Andersson - 11 mars 2014 20:17


Mycket har hänt sen jag skrev sist. Livet rullar på i ett rasande tempo och ibland skulle jag bara vilja dra i nödbromsen och stanna upp en stund. Ingen lång stund utan bara en liten stund till att njuta över allt det fantastiska som mitt liv berikas...

Av Sara Andersson - 23 februari 2014 21:31V 8 är snart slut och därmed mitt första sportlov som lärare. En mycket trevlig vecka med massor med familjemys och hundträning. Mer än så behöver inte jag för att känna mig nöjd. Tisdagen spenderades med Emma, Veronica och Eleonor och fyra timmar sp...

Av Sara Andersson - 22 februari 2014 22:20


I torsdags var jag och Minna på träningstävling hos Flitiga tassar. Mycket trevligt arrangemang och initiativ. Dagens mål med Minna var förutom att så klart ha kul, och ge henne ännu en trevlig tävlingserfarenhet, att fria följet skulle funka bättre....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se