SARA, WIMSA OCH MINNA

Direktlänk till inlägg 15 maj 2013

Träning hos Mona!

Av Sara Andersson - 15 maj 2013 07:55

I torsdags var det dags att köra till Mona Kjernholm för att gå kurs. Fyra härliga timmar med hundträning gör att det är lönt att åka så långt. Det är drygt 24 mil tur och retur.
Är mycket nöjd med Minna.
Först körde vi ett pass med ingång på plan. Har bestämt att Minna ska gå fot in på plan också. Hon är väldigt trygg i sitt fria följ och verkar tycka att det är väldigt bekvämt och trevligt att gå FF.
Vi utnyttjade Monas olika planer och hade tre olika TL som kallade in oss.
Kan efteråt konstatera att det är i halten, när vi har kommit in och ställt upp som hon kan bli disträ. Dags att lägga mer förväntan i utgångspositionen.
Andra passet körde Wimsa vittringen. Det är hennes absolut svagaste moment. Hon kan vara väldigt ojämn och ena gångerna göra jättefina vittringar, för att nästa gång inte alls lita på sin nos. Så Wimsa fick köra vittring i högt gräs med väldigt många pinnar. Det löste hon väldigt bra och nu är det bara för matte att vidareutveckla detta. Hon behöver nämligen bli bättre på själva leta delen.
Sista passet var återigen Minnas. Hon fick då rejält med störning, de andra förarna fick stå ute på plan och leka vilt med sina hundar. Jag och Minna körde en ingång på plan och sen FF. Minna var riktigt duktig och klarade uppgiften ganska bra. Jag tycker det är väldigt roligt att utmana hundarna och se hur mycket störning man kan lägga på. Och väldigt nyttigt!
Minna fick även köra fjärr uppsitt. Fick bra tips på hur vi kan komma vidare. Ska snart filma och visa hur det nu ser ut!

Kvällen avslutades med att bästa Olle och Zara kom på besök. En mycket trevlig torsdag!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Andersson - 13 juli 2014 21:47

Våren har varit intensiv. Familj, jobb, hundar och utbildningar. Inte mycket tid har funnits över. Våren har gett mig utmaningar och svårigheter. Stundtals har det varit tufft…..jävligt tufft. Men jag har tagit mig igenom allt. Fått lärdom och...

Av Sara Andersson - 14 juni 2014 21:50

Trodde aldrig denna dagen skulle komma. Att jag återigen skulle få starta Wimsa i elitklass lydnad. Efter hösten och all sjukdom och L7s1, trodde jag aldrig att Wimsa skulle bli så pass bra att jag skulle kunna tävla elitlydnad igen. Men under våren ...

Av Sara Andersson - 11 mars 2014 20:17


Mycket har hänt sen jag skrev sist. Livet rullar på i ett rasande tempo och ibland skulle jag bara vilja dra i nödbromsen och stanna upp en stund. Ingen lång stund utan bara en liten stund till att njuta över allt det fantastiska som mitt liv berikas...

Av Sara Andersson - 23 februari 2014 21:31V 8 är snart slut och därmed mitt första sportlov som lärare. En mycket trevlig vecka med massor med familjemys och hundträning. Mer än så behöver inte jag för att känna mig nöjd. Tisdagen spenderades med Emma, Veronica och Eleonor och fyra timmar sp...

Av Sara Andersson - 22 februari 2014 22:20


I torsdags var jag och Minna på träningstävling hos Flitiga tassar. Mycket trevligt arrangemang och initiativ. Dagens mål med Minna var förutom att så klart ha kul, och ge henne ännu en trevlig tävlingserfarenhet, att fria följet skulle funka bättre....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se