SARA, WIMSA OCH MINNA

Direktlänk till inlägg 3 februari 2014

Det snurrar i min skalle

Av Sara Andersson - 3 februari 2014 08:57

Måndag morgon och jag har hunnit smälta gårdagens tävling, prestation och resultat.

Idag känner jag att gårdagens tävling var ett bra kvitto på vad vi behöver träna mer på. Jag tyckte inte riktigt att resultatet speglade Minnas moment förståelse. Hon kan momenten bättre än vad som sågs igår, men just där och då var det så bra hon kunde.

Så lite note till mig själv:

Uppvärmning innan:
Hade henne ute ganska länge innan det var vår tur, med förhoppning att hon ska vänja sig lite  i miljön.
När vi går in på plan känner jag dock hur splittrad hon är.

Lärdom:

Bra saker Sara
- Bra koncentration på uppgiften
- Belönade Minna bra efteråt
- Gjorde det bästa av situationen, när Minna missuppfattade hoppet

Kan bli bättre Sara
- Bli bättre på att ta tillvara väntetider.
- Skapa bättre momentrutiner

Bra saker Minna
- Låg på platsen trots jobbig miljö och att hunden som låg vid sidan om var väldigt orolig
- Var glad
- När koncentrationen infalls var hon super duktig

Kan bli bättre Minna
- Övergångar mellan moment
- Behöver köra mer kedjor
- Mer förväntan i utgångsposition


Nu tar vi nya friska tag och ser fram emot många roliga och utvecklande träningar framöver.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Yvonne

5 februari 2014 14:34

Förstår din känsla efter tävlingen när jag nu kollat in filmen. Fanns guldkorn trots allt. Bra analyserat - jag kanske tar efter och gör likadana listor när jag tävlat. Så nyttigt att sätta på pränt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Andersson - 13 juli 2014 21:47

Våren har varit intensiv. Familj, jobb, hundar och utbildningar. Inte mycket tid har funnits över. Våren har gett mig utmaningar och svårigheter. Stundtals har det varit tufft…..jävligt tufft. Men jag har tagit mig igenom allt. Fått lärdom och...

Av Sara Andersson - 14 juni 2014 21:50

Trodde aldrig denna dagen skulle komma. Att jag återigen skulle få starta Wimsa i elitklass lydnad. Efter hösten och all sjukdom och L7s1, trodde jag aldrig att Wimsa skulle bli så pass bra att jag skulle kunna tävla elitlydnad igen. Men under våren ...

Av Sara Andersson - 11 mars 2014 20:17


Mycket har hänt sen jag skrev sist. Livet rullar på i ett rasande tempo och ibland skulle jag bara vilja dra i nödbromsen och stanna upp en stund. Ingen lång stund utan bara en liten stund till att njuta över allt det fantastiska som mitt liv berikas...

Av Sara Andersson - 23 februari 2014 21:31V 8 är snart slut och därmed mitt första sportlov som lärare. En mycket trevlig vecka med massor med familjemys och hundträning. Mer än så behöver inte jag för att känna mig nöjd. Tisdagen spenderades med Emma, Veronica och Eleonor och fyra timmar sp...

Av Sara Andersson - 22 februari 2014 22:20


I torsdags var jag och Minna på träningstävling hos Flitiga tassar. Mycket trevligt arrangemang och initiativ. Dagens mål med Minna var förutom att så klart ha kul, och ge henne ännu en trevlig tävlingserfarenhet, att fria följet skulle funka bättre....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se