SARA, WIMSA OCH MINNA

Direktlänk till inlägg 11 mars 2014

K9 nosework

Av Sara Andersson - 11 mars 2014 20:17

Mycket har hänt sen jag skrev sist. Livet rullar på i ett rasande tempo och ibland skulle jag bara vilja dra i nödbromsen och stanna upp en stund. Ingen lång stund utan bara en liten stund till att njuta över allt det fantastiska som mitt liv berikas med. Underbara barn, fantastisk sambo och härliga vänner, för att nämna något. Och så klart hundarna, dessa två svarta, kloka, glada och spralliga varelser som alltid gör sitt bästa för att göra matte glad.


Sen sist har jag påbörjat utbildning till instruktör i K9 nosework. Fantastiskt roligt och spännande. Utbildningen går i Stockholm på hundens hus och det är Marie Fogelquist som är lärare.

Jag har länge varit nyfiken på specialsök, men inte haft möjlighet att utforska detta spännande område.

K9 nosework kan man säga är en typ av specialsök som går ut på att hunden ska identifiera tre olika dofter. Dofterna som hunden ska identifiera är Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel.

K9 nosework är en tävlingsform som är väldigt populär i USA och Canada. Det finns tre klasser och samtliga klasser består av fyra olika moment. De olika momenten är behållare, fordonsök, inomhussök och utomhussök.

I klass 1 som är den lättaste klassen ska hunden hitta doften eukalyptus. I klass 2 finns det två dofter, eukalyptus och lagerblad och i klass tre finns det tre dofter, eukalyptus, lagerblad och lavendel.  
Än så länge är jag inte jätteinsatt i själva tävlingsformen då första tillfället på kursen mest handlade om att vi skulle träna med våra egna hundar, och lära oss hur man lär hundarna att identifiera doft, och få testa på de behållarsök och rumssök. Ett bra upplägg som gjorde att man snabbt fattade tycke för denna roliga sport.

Minna var jätteduktig och verkar ha lätt för att använda nosen. Ska verkligen bli spännande att fortsätta träna och utvecklas i denna sport. Ser redan nu framemot nästa tillfälle.


Filmade lite men fick inget på mig och Minna, så jag delar med mig av ett klipp på en annan deltagare.


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Andersson - 13 juli 2014 21:47

Våren har varit intensiv. Familj, jobb, hundar och utbildningar. Inte mycket tid har funnits över. Våren har gett mig utmaningar och svårigheter. Stundtals har det varit tufft…..jävligt tufft. Men jag har tagit mig igenom allt. Fått lärdom och...

Av Sara Andersson - 14 juni 2014 21:50

Trodde aldrig denna dagen skulle komma. Att jag återigen skulle få starta Wimsa i elitklass lydnad. Efter hösten och all sjukdom och L7s1, trodde jag aldrig att Wimsa skulle bli så pass bra att jag skulle kunna tävla elitlydnad igen. Men under våren ...

Av Sara Andersson - 23 februari 2014 21:31V 8 är snart slut och därmed mitt första sportlov som lärare. En mycket trevlig vecka med massor med familjemys och hundträning. Mer än så behöver inte jag för att känna mig nöjd. Tisdagen spenderades med Emma, Veronica och Eleonor och fyra timmar sp...

Av Sara Andersson - 22 februari 2014 22:20


I torsdags var jag och Minna på träningstävling hos Flitiga tassar. Mycket trevligt arrangemang och initiativ. Dagens mål med Minna var förutom att så klart ha kul, och ge henne ännu en trevlig tävlingserfarenhet, att fria följet skulle funka bättre....

Av Sara Andersson - 9 februari 2014 20:04


Idag var det dags för ny tävling, denna gången med en ganska annorlunda förare mot förra veckans tävling. Idag hade vi inte som mål och förhoppning att ta förstapris. Det enda jag fokuserade på idag var att få en bättre känsla och att vi skulle sätta...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se