SARA, WIMSA OCH MINNA

Direktlänk till inlägg 14 juni 2014

Hundens dag i Höganäs

Av Sara Andersson - 14 juni 2014 21:50

Trodde aldrig denna dagen skulle komma. Att jag återigen skulle få starta Wimsa i elitklass lydnad. Efter hösten och all sjukdom och L7s1, trodde jag aldrig att Wimsa skulle bli så pass bra att jag skulle kunna tävla elitlydnad igen. Men under våren har hon piggat på sig, sprungit som en galning i skogen och känt fin när Eleonor masserat henne. Efter glada på hejningar av fina pepiga vänner bestämde jag mig för att testa. Går det så går det. Märker jag att hon blir sämre så får vi sluta träna lydnad och istället ägna oss åt rallylydnad.

Wimsa har svarat fint på träningen. Hon har inte varit halt eller loj, utan glad och engagerad.


Idag testade vi att tävla, efter fyra veckors lugn och anpassad träning. Och så bra det gick. Poängmässigt är det inget att skryta med, men när man tittar moment för moment och vet det jag vet om oss, hur vårt liv ser ut och hur våra förutsättningar ser ut, är det ta mig fn sjukt bra!!!
Wimsa nollade rutan och inkallningen. I rutan tjuvade hon på inkallningen och då får man en nolla. För övrigt gjorde hon det momentet finfint.
I inkallningen var vi inte bra utan där skulle vi ha en nolla. Inkallningen med ställande och läggande har vi tränat minst på. Det känns som att det är ett moment som sliter mycket och inget jag vill köra för mycket.
Nu ska vi njuta av dagens framgångar och se vad som blir nästa drag. Vad vi än gör kommer vi ha grymt kul!


 


Minna har också fått tävla idag, men inte lydnad. I stället har Minna fått debutera i rallylydnad. När jag anmälde oss för en månad sen hade hon inte kört någon rally alls. Sen dess har vi testat att gå med skyltar ett par gånger, övat på några svårigheter, bland annat att gå in på runt matte och att resa sig från sitt till stå.
Idag på tävlingen skötte Minna sig med bravader, matten däremot drog på oss 13 minus poäng, men till mattens försvar kan väll sägas att hon var lite trött och var efter att tävlat Wimsa först.
Jag är så nöjd med min fina Minna. 87 poäng och en 7 plats av 20 st.


 


Tack alla ni som hejat och grattat oss. Tack också till världens bästa Lotte för allt. Du är guld värd!


Nu är det trötta hundar och trött matte som slappar och laddar batterierna för nya utmaningar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotte

14 juni 2014 22:14

Ni är otroliga alla tre!! 💜 Tack själv Sara för all hjälp och fina tips för mig & Cosse. Vi hjälps åt😁 Stor Kram till bästa tränaren!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Andersson - 13 juli 2014 21:47

Våren har varit intensiv. Familj, jobb, hundar och utbildningar. Inte mycket tid har funnits över. Våren har gett mig utmaningar och svårigheter. Stundtals har det varit tufft…..jävligt tufft. Men jag har tagit mig igenom allt. Fått lärdom och...

Av Sara Andersson - 11 mars 2014 20:17


Mycket har hänt sen jag skrev sist. Livet rullar på i ett rasande tempo och ibland skulle jag bara vilja dra i nödbromsen och stanna upp en stund. Ingen lång stund utan bara en liten stund till att njuta över allt det fantastiska som mitt liv berikas...

Av Sara Andersson - 23 februari 2014 21:31V 8 är snart slut och därmed mitt första sportlov som lärare. En mycket trevlig vecka med massor med familjemys och hundträning. Mer än så behöver inte jag för att känna mig nöjd. Tisdagen spenderades med Emma, Veronica och Eleonor och fyra timmar sp...

Av Sara Andersson - 22 februari 2014 22:20


I torsdags var jag och Minna på träningstävling hos Flitiga tassar. Mycket trevligt arrangemang och initiativ. Dagens mål med Minna var förutom att så klart ha kul, och ge henne ännu en trevlig tävlingserfarenhet, att fria följet skulle funka bättre....

Av Sara Andersson - 9 februari 2014 20:04


Idag var det dags för ny tävling, denna gången med en ganska annorlunda förare mot förra veckans tävling. Idag hade vi inte som mål och förhoppning att ta förstapris. Det enda jag fokuserade på idag var att få en bättre känsla och att vi skulle sätta...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se