SARA, WIMSA OCH MINNA

Senaste inläggen

Av Sara Andersson - 18 juni 2010 08:36

Det undrar jag, lilla bebis, vart tar du vägen? Nu har jag gått över 4 dagar och det är långa dagar. Allt känns som en lång väntan. Om man ändå bara hade vetat vilken dag den hade tänkt att komma så hade det varit lättare, då kunde man planera in det och inte gå och undra....men igentligen är detta ett U - landsproblem, får väll passa på att njuta av de sista dagarna som icke mamma.


Har så dåligt samvete över Wimsa, motion får hon. Jag cyklar med henne, Mattias och hans mamma går med henne. Men träningen är för tillfället nerlagd, och jag känner mig himla elak som inte tränar henne....det är ju det bästa hon vet. Men hon sköter sig bra och tuggar varken på väggar eller gardiner   . Hoppas bebisen kommer snart så vi kan sätta igång och träna igen.  

ANNONS
Av Sara Andersson - 15 juni 2010 11:19

Idag ska bebisen komma, om man ska tro ultraljudetsundersökningen, men jag känner ingenting. Känner mig ovanligt pigg och har som vanligt varit ute och cyklat den vanliga rundan på 45 min. med Wimsa. Jag tror inte att bebisen kommer förrens till helgen, bara en känsla, men jag kan gärna ha fel, om den kommer innan   .

Tog en bild på magen igår som jag tänkte dela med mig av:

Den är rätt stor nu magen.

Och vaggan är bäddad och klar:  

  

Bebisens rum är också redo:


Så nu kan du verkligen komma kära bebis, för världen är redo.   

ANNONS
Av Sara Andersson - 14 juni 2010 09:38

Så var det måndag igen och en väldigt lugn helg har rasat förbi. Jag har haft lite värkar och inte kunnat hitta på så mycket mer än att vila. Inte speciellt kul men vad gör man.

Mamma och Eleonor var här i lördags och rastade Wimsa och igår rastade Mattias mamma henne. Husse sliter med trädgården så den ska bli klar tills bebisen kommer.

Jag kan undra om Wimsa känner på sig att något är på gång, damen matvägrar nämligen. Idag är hon inne på andra dagen utan mat, men jag tänker inte ge mig, hon får svälta tills hon ger sig. Men gud så envis hon är....

Av Sara Andersson - 9 juni 2010 10:10

Hade planerat att para Wimsa på nästa löp, men nu har det visat sig att en kusin till Wimsa har blivit sjuk i bukspottkörtlen, samma sjukdom som Wimsas syster Hoya fick. Wimsas uppfödare Eva har pratat mycket med SLU om detta och det finns inget som säger att Wimsa skulle nerärva detta, det krävs att sjukdomen finns på både mammans och pappans sida för att valparna ska bli sjuka.

Men det är en stor chansning och nu med tanke på att en till från Wimsas linjer blivit sjuk, så känns det som att vi ska avvakta lite.

På SLU forskar man väldigt mycket om denna sjukdom, men det är en svår nöt att knäcka, men kanske kan man få fram ett DNA test, och då hade det ju löst en hel del, eftersom man då hade kunnat testa Wimsa och se om hon är bärare eller inte.   


Detta innebär att jag inte kommer att få en Wimsa valp nästa år, vilket känns väldigt sorgligt, Wimsa är en rysligt bra hund, jag är så förtjust i henne, hon är nästan perfekt i mina ögon.

Men som tur ska en kompis ta en kull, på en annan rysligt bra liten hund som jag har följt sen hon var valp, så nu hoppas jag att det ska bli en valp till mig ur den kullen i stället.


Nu är det mindre än en vecka kvar tills bebisen är beräknad, jag längtar så (med risk för att bli tjatig). Men det är väldigt drygt att vänta på att den lilla/ lille ska ploppa ut.

Tack för komplimangerna för systerbilden, ni är för söta.

Av Sara Andersson - 7 juni 2010 11:47

Har varit extremt dålig på att uppdatera på sistonde. Men så kommer det nog att bli den närmaste tiden.

Ingen bebis har kommit än, men i morgon är det bara en vecka kvar till beräknat datum. Och jag längtar så...

Sen sist har jag och Wimsa varit och vallat hos Peter, vilket gick bra men det var svårt för mig att hänga med, så nu blir det ingen mer vallning innan bebisen kommer. Annars tar vi det lugnt och bara väntar på bebisen. Jag har svårt att gå med Wimsa, så nu har vi istället börjat cykla, vilket fungerar utmärkt. Får också mycket hjälp av Mattisas mamma, som är snäll och kommer och går med Wimsa. Och så går ju Mattias med henne så klart.


I helgen var vi  hos familjen i Örkelljunga och grillade, väldigt mysigt. Passade på att få en bild på mig och mina två systrar, visst är dom söta.  

Av Sara Andersson - 23 maj 2010 11:44

Igår var vi i Hässleholm och ställde på SKKs INT utställning. Eftersom jag inte är så himla smidig längre så hade jag proffs handler till Wimsa, min syster Eleonor visade henne och jag hade inte kunnat visa henne bättre själv. Eleonor är jätteduktig på att visa Wimsa.

I rasen gick det väldigt bra, Wimsa blev BIR med CACIB.

Kritik: Kraftfull och elegant tik. Välformat huvud. Bra överlinje. Djup kropp m bra front. Kraftig benstomme, utm bakställ. Bra svans, bra steg och utm päls. 

Domare Benny Blid von Schedvin.

Eftersom det inte är så ofta man får chansen att se sin hund i stora ringen bestämde vi oss för att stanna kvar och vänta in finalen.

Och vilken tur att vi gjorde det för Wimsa föll domaren i smaken och blev BIG-R.

Vilken fantastisk dag för oss och vilken fantastisk hund jag har, hon är både snygg och smart   

Tack Eva för världens bästa Wimsa, tck Eleonor för att du ställer upp och visar Wimsa och hjälper mig att bada och fixa henne, och tack Sofia för allt moraliskt stöd vid ringen.  

Lägger in en liten filmsnutt på när Wimsa springer i stora ringen, man ser inte jättebra men lite ialla fall.


Och två bilder, Wimsa står inte jättebra men det är de bästa bilderna som jag har, är det någon annan som tog foto så får ni väldigt gärna maila mig de.

      


 Nu ska jag vila efter en lång lördag.

Av Sara Andersson - 17 maj 2010 11:02

Först vill jag gratulera Veronica och hennes fantastiska hundar Teo och Ila. Förra helgen tog de pinnar i agility, Ila debuterade och tog två pinnar i hoppklass, Teo tog en pinne i klass 2. Denna helgen tävlade de på Berger klubbens KM och Teo blev klubbmästare i agility och Ila i lydnad. Fantastiskt bra jobbat   .


Jag har gått igenom gamla foto som legat på minneskort och blivit lite sentimental, undrar om det har med graviditeten att göra...Men vilken underbar hund Wimsa är. I sommar fyller hon tre år och 

vad mycket vi redan har hunnit med....

Har kommer lite bilder på underbaraste Wimsa:

  Agility träning.   Här är Wimsa inte gammal, kanske 6-7 månader. Med Fyris som tyvärr inte finns mer.     Som den bortskämda hund hon är slappar hon i sängen.             BIM på Hässleholm Nat 2008. Ska fylla 1 år det året i juli.

    

Liten Wimsa vilar i Bian.

  Tävlar juniorhandling med Eleonor i Hässleholm och vinner.   Tävlar LK 1 i Trelleborg, LP 1 blev klart under denna tävlingen.   Är inte alltid vacker, har varit ute och spårat.   Med bästa kompisen Ila.   Äter glass. Bortskämd.   Vackraste.   WW utställningen i Stockholm sommaren 2008, Wimsa kommer trea i juniorklassen ena dagen och fyra andra dagen i mycket hård konkurrans.   På utställning någonstans.   Vilar med husse på ett hotell.   Wimsa 8 månader.   Bus med Eleonor.   Ung Wimsa tränar lydnad.   Så älskad.   Umgås med 5 veckor gamla Saluki valpar.

Mer lydnadsträning.  

Bus i havet.   Jag hoppas vi får många år tillsammans.

Av Sara Andersson - 11 maj 2010 09:45

I lördags styrde jag bilen till Hörby där det äntligen var dags för vallningslägret som Nicole så duktigt fixat och organiserat. Jättekul att träffa gamla briard vänner och nya bekantskaper. Wimsa gjorde otroligt många framsteg under helgen. hon fick prova att fösa fåren framför sig och visad då upp BC eye, något som vår instruktör Peter inte trodde att briarder kunde ha, men jodå, där var några till briarder som också visade upp det.

Jobbade också med att förfina hennes svängar. På söndagen fick vi gå en bana som Wimsa fixade galant. Känns också som att jag under denna helgen har börjat få lite kläm på det hela. Härligt.

Tyvärr så får man inte längre lägga upp film från vallning på nätet, djurrättsaktivister tycker att vallning är djurplågeri, och för att hindra massa snack och fjant så har SVAKs instruktörer infört förbud att lägga upp filmer på nätet. Tråkigt att en liten klick ska förstöra.

Lite bilder som snälla Pernilla har tagit kan jag bjuda på.

     


Tack alla inblandade för en super trevlig helg, ser framemot att ses igen i september.   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se