SARA, WIMSA OCH MINNA

Senaste inläggen

Av Sara Andersson - 10 maj 2010 12:52

Rapport från helgens vallning kommer i veckan, idag är jag sliten och trött.

ANNONS
Av Sara Andersson - 7 maj 2010 09:48

Så var ännu en vecka snart slut, kan inte fatta var dagarna tar vägen.

Igår var jag och Wimsa hos Veronica och gick en mysig promenad, sen fick Veronica äran att klippa Wimsas klor, inte så lätt att ligga på knä och klippa själv längre. Efter Veronica besöket drog vi vidare till Örkelljunga där Wimsa fick simma igen, denna gång med jeten på.


I morgon drar vi till Hörby för att valla får en hel helg. Hoppas på fint väder....


ANNONS
Av Sara Andersson - 4 maj 2010 11:11

Idag är det sex veckor kvar till bebisen är beräknad att komma, och det märks att bebisen börjar bli redo, den sparkar och puttar på magen och är väldigt aktiv. Jag verkligen längtar tills det är dags och man äntligen får träffa den lilla krabaten.


Igår var jag och bästa mamma i Ullared och shopade loss. Massor med bebisgrejor som man kan tänkas behöva. Det var faktiskt lagom med folk och inte massa köer. Kan rekommendera att åka lite senare på dagen så är det lugnare.


Idag ska jag bara ta det lugnt, handla hem lite mat och åka och simma med Wimsa och träna lite med henne.


Ha en bra dag.Av Sara Andersson - 30 april 2010 09:57

Utanför mitt fönster öser regnet ner, tråkigt för alla som ska elda i kväll, och tråkigt för mig som hade velat sitta ute på trädäcket och vila idag. För det hade behövts efter gårdagens aktiviteter.


Igår var jag och Wimsa ute på en riktig hundig dag. Först tränade vi med Veronica och Ila. Det blev både lydnad och lite agility träning. Wimsa fick jobba med vårt favorit moment rutan...har börjat öka avståndet och det fungerar faktiskt väldigt bra. Sen håller jag på att lära henne att frysa på target tills hon får min fri singnal, detta för att kunna använda på kontaktfälten i agility.

Efter några timmars träning blev det lunch paus och därefter åkte vi och simmade Wimsa på hundgymnasiet i Örkelljunga. Wimsa har nu simmat i fem veckor i sträck, och jag tror att detta är ett bra kompliment nu när jag inte kan gå så långt med henne själv.

Lite bilder från Wimsas simtur, jag tycker hon är så söt när hon simmar, som en liten säl:

   


Nu ska jag fortsätta dagen med att vila och ta det lungt   .

  


Av Sara Andersson - 28 april 2010 09:54

Först och främst Tack för alla gratulationer, här i bloggen, på facebook och via SMS. Jag är ruskigt stolt över min och Wimsas prestation, men det hade inte gått så bra utan framförallt två viktiga personer:

Älskade sambo, som skickar iväg oss på olika kurser, snickrar hinder, tar hand om allt hemma medans jag o Wimsa är ute och tränar och kursar, och som står ut med mitt eviga tjatande om hundträning.

Bästa träningskompisen Veronica, det är grymt viktigt att ha någon att träna med som man litar på och som har samma hundsyn som en själv. Veronica och jag har samma tankar om hundträning och är lika hundgalna. Hon peppar och stöttar mig när det behövs, och när skitrutan inte känns kul   . Tack vännen.


Nu är det träning inför LK 3 som stundar, men en start i trean lär nog dröja, många moment som verkligen behöver tränas noga, eftersom det hänger med i eliten. Jag och Wimsa kommer att koncentrera oss på fjärren, sitt i grupp, platsliggande och vittringen fram tills bebisen kommer (mindre än sju veckor kvar).

Av Sara Andersson - 26 april 2010 08:32

Igår tävlade jag och Wimsa i Lk 2 på Helsingborgs BK, och så bra det gick.

Wimsa var som hon är när hon är som bäst. Pigg, glad och fokuserad på vad vi gjorde, inte alls störd av störningarna runt om.

Resultatet blev LP 2, klassvinst och 190 poäng   .

Så här blev poängen:

Platsliggande: 10 p

Fritt följ: 9 p

Läggande: 9 p

Inkallning med ställande: 9,5 p

Sändande med ställande (rutan): 10 p

Apportering: 8,5 p

Fritt hopp över hinder: 9,5 p

Fjärrdirigering: 10 p.

Totalt: 190 p.

Nu ska jag ta liten tränings paus och bara träna på moment som jag inte behöver vara jätteaktiv i, och sen när bebisen har födds så drar vi igång med träningen inför LK 3.  

Av Sara Andersson - 22 april 2010 09:01

Lovade att jag skulle sätta in lite agility klipp från helgens träningar och här kommer två klipp:

Här tränar vi hoppteknik:

Ett klipp där vi tränar framförbyten, något som matte inte hade helt lätt för, speciellt inte när man inte kan springa.

I morgon ska vi ses igen och träna vidare.


Idag ska Wimsa simma och efter det ska vi träna ett pass med Aina och kelpie pojkarna.

Ha en trevlig dag.

Av Sara Andersson - 21 april 2010 07:50

Känns konstigt att vara hemma och inte behöva gå till jobbet. Är van vid att ha folk omkring mig och att mycket att göra hela tiden. Men jag ska inte klaga för det är samtidigt väldigt skönt att kunna vila och ta det lungt när man känner för det.

Jag och Wimsa tränar på inför tävlingen på söndag, allt fungerar tillräckligt bra, utom rutan. Tror nästan att det börjar gå troll i det momentet. Men nu har jag lagt om planen, så får vi se hur det fungerar.

Problemet med rutan är att WImsa inte fattar vad hon ska göra. Hon tror att hon ska stanna framför konerna innan rutan. Antagligen har jag kastat hennes leksak när hon har varit framför rutan och omedvetet förstärkt det beteendet, istället för att hon är i rutan, som jag har tänkt förstärka.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se