SARA, WIMSA OCH MINNA

Senaste inläggen

Av Sara Andersson - 20 april 2010 10:05

Igår var vi och vallade hos Peter. Det är så himla kul att valla men så svårt. Absolut det svåraste jag har provat på inom hund. Wimsa är väldigt duktig och lyhörd för mig. Hon är väldigt känslig för press och det gör att jag måste bli duktig på att snabbt reglera pressen så jag inte pressar henne för hårt.

Det jag gillar med att valla hos Peter är att han låter oss själva valla med våra hundar och han berhandlar våra hundar väl. Många inom vallhundsvärlden verkar jobba mycket med korrigering och det gillar inte jag.

Lägger ut en klipp som är ganska långt och i början är jag väldigt förvirrad, vi ska flytta fåren i en liten bana som Peter satt upp. Men i slutet har jag fått bättre kläm på det och då fungerar det bättre.


Som sagt det är så himla svårt att valla, men så ROLIGT.

Två till tillfällen är inbokade i maj.

ANNONS
Av Sara Andersson - 18 april 2010 12:07

Igår var jag och Wimsa på klubben i Örkelljunga för att träna agility med Veronica och Jennica.

Vi började med att träna framförbyten, Wimsa var väldigt duktig, det syns verkligen på henne att hon tycker att agility är skitskoj. Jag tycker också att agility är kul, men va ringrostig man blir när man hållt upp en tid. Eftersom jag och Wimsa ska försöka att köra enligt Gregs system så är det mycket som matte ska lära sig. Men tack vare våra duktiga lärare Jennica och Veronica lättar det mer och mer.

Körde även igenom hela LK 2 och som helhet ser det väldigt bra ut. Wimsa är engagerad i det hon gör och det syns att hon tycker det är skoj.

Det är lite detaljer som kan bli bättre men jag känner inte för att lägga ner hur mycket tid som helst på LK 2. Det största frågotecknet är rutan, men vi jobbar på och är optimistiska att det ska lösa sig på en vecka.

Några klipp från lydnadsträningen:

Apportering:

Hopp-sitt-hopp:


Kommer att lägga ut lite klipp från agilityträningen men det blir senare i veckan.


I morgon ska vi ner till Western ranch och valla får, ska bli sååå kul, längtar.

ANNONS
Av Sara Andersson - 16 april 2010 07:48

Nu har jag jobbat sista dagen på väldigt väldigt länge. 

Idag är min första dag på min havandeskapspenningsperiod. Känns väldigt skönt att  kunna vara hemma och ta det lugnt och ladda inför bebisens ankomst. Om mindre än två månader är det beräknat.... ska bli så spännande att träffa den  krabat som stökar runt i magen.

Jag ska även försöka att lägga mycket tid på Wimsas träning, vi är anmälda till en tävling nästa söndag och jag hoppas verkligen att vi kan ta vårt sista förstapris i LK 2. Men rutan verkar återigen spöka så vi får väll se.

Ska också försöka att blogga lite flitigare nu när jag har tid.


Av Sara Andersson - 5 april 2010 15:44

Så var påsken snart över, och dagarna har bara försvunnit, tycker inte att vi har hunnit med något vettigt alls.

Långfredagen var jag med Veronica och titta på 5 veckors berger valpar. Mycket söta. Men inget som är aktuellt för mig.

Påskafton gick vi långpromenad med Wimsa och på kvällen tura vi med släkten.

Igår var vi hos min pappa och hans fru.

Idag har vi städat och träffat bästa Olle. Ska försöka att komma ut och träna lite med Wimsa. Känner mig mest trött hela tiden och osugen på att träna. Men vi är anmälda till Lk 2 den 25 april, tanken är att förhoppningsvis ta LP 2 innan bebisen kommer. Men då måste vi träna lite innan....


Fanny Gott kursen var bra, jag fick tips om rutan och apportering. Även intressant att höra hur Fanny tänker om kedjor och detaljträning.


Av Sara Andersson - 31 mars 2010 10:11

Sen sist har jag och Wimsa varit och tränat med Veronica och Jennica på Råådalens BK, det var väldigt trevligt, men kanske inte så väl planerat....jag blev medveten om att en mygga kan störa Wimsas koncentration så hon glömmer hela världen runt om. Hmmm vi behöver mygg träning   .


I lördags hade vi middag för familj och några vänner som verkligen ställt upp under husbygget. En tack för hjälpen middag, det blev verkligen trevligt.


Idag ska jag och Wimsa bege oss till Halmstad och gå kurs för Fanny Gott, ska bli spännande.   

Av Sara Andersson - 24 mars 2010 20:35

Idag har jag varit och gjort glukos belasnings prov på BVC. allt såg bra ut och jag har inte drabbats av graviditets diabetet. Alla mina andra värden såg bra ut, och bebisen verkar må bra och växer i magen.

  

Efter Jills önskemål sätter jag in en bild på magen, inte jättestor men tillräckligt stor för mig.

Fick två fina bilder av Pernilla, en från Malmö Int och en från briard träffen i Örkelljunga. Tack för det Pernilla.

  4k

 

Idag har vi även fått vår skorsten besiktigad och godkänd av en sotare, så ikväll har vi premiär eldat. Mysigt.

   


Snart är det helg, nice     På fredag är det träning med bästa träningsgänget, Veronica och Jennica. Ska bli kul att ses igen tjejer.

Av Sara Andersson - 22 mars 2010 11:13

Igår var vi på plats i Malmö för att delta på den årliga malmö utställningen, trots att jag förra året svor och lovade mig själv att aldrig mer vara på utställning i Malmö. Detta på grund av att det var så trångt runt ringarna och rastmöjligheterna för hundarna var bedrövliga. I år var det mycket luftigare runt ringarna och riktigt behagligt. Rastningsmöjligheterna vara lika dåliga men i alla fall ett framsteg...  

Eleonor fick visa Wimsa, eftersom jag inte riktigt känner att jag är i "springa runt i ring form". Eleonor visade Wimsa riktigt bra, (inget annat var väll heller att vänta), trots att Wimsa inte riktigt var sitt vanliga jag. Wimsa löper nämligen...ett riktigt löp med blod. Har tidigare trott att Wimsa hade tysta löp, men plötsligt händer det., gissa om jag blev glad.

Hur gick det då? Jo väldigt väldigt bra, Wimsa vann öppen klassen med Ck och slutade som BT -2 med reserv CACIB. Domaren Marita Österlund - Holmsten var väldigt petig och tog väldigt god tid på sig när hon kollade igenom hundarna. Wimsa blev till och med granskad med mätstickan, 63 cm i mankhöjd.

Det var bara tre av 9 vuxna hundar som fick CK.

Wimsas kritik:

Stor tik med utmärkta prop. Fem. huvud av bra längd. Mörka välformade ögon. Bred nostryffel. Utmärkt pigment i munnen. Bra bett. Välansatta öron. Bra hals - manke - rygg. Välutformat förbröst o bröstkorg. Bra benstomme. Välvinklad. Rör sig bra från sidan, aningen trång bak. Bra svans. Sporrar ok.

     

Tack bästa syster för hjälpen i ringen och innan utställningen, du är bäst.

När jag kom hem hade världens bästa sambo städat garaget och snickrat en pall till Wimsa och mig, som vi ska ha till våra vänster svängar.

Trött efter en dag i Malmö.   

Av Sara Andersson - 17 mars 2010 20:17

I morgon åker Teo o Ila hem och det har gått väldigt bra att vara hundvakt. De har snällt sovit i sin bur på natten och varit duktiga på jobbet. Teo har varit väldigt intresserad av Wimsa och jag har konstaterat att det är för att Wimsa löper....Tack för den informationen Teo   

Bild på gänget. Inte lätt att få alla att titta på samma håll samtidigt.


I måndags var det kurs för Mona igen och Wimsa var så duktig. Vi gjorde en kedja med ingång på plan, fritt följ och sen en transport. I fria följet var hon jätte fokuserad. Ska nu börja finputsa på våra vänster svängar....


I huset börjar saker och ting hamna på rätt plats. I fredags kom äntligen våra nya möbler. Efter en väldigt lång väntan känns det skönt att äntligen få hem dem.

så här blev det i vardagsrummet.

Så här ser köket ut.            

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se