SARA, WIMSA OCH MINNA

Senaste inläggen

Av Sara Andersson - 14 mars 2010 17:30

Igår kom Veronica och lämna sina två hundar Teo och Ila till oss, hon har inte fått nog av snö och ska till sälen och åka skidor. Hundarna är Berger des Pyrénées, och Teo är (tror jag) 5 år och Ila är 1½ år. Än så länge fungerar allt bra. Wimsa är extremt svartsjuk och låter inte husse klappa någon annan än henne. De ska stanna hos oss tills på torsadag kväll och det ska bli intressant att se hur detta ska gå.

Övrigt så sliter jag med sista delen i SLU kursen genetik och utfodring hos hund, snart är kursen slut och det ska bli ganska skönt. Det är tufft att jobba och plugga samtidigt.

i morgon är det kurs hos Mona igen, det är verkligen en bra kurs som låter en jobba med både kedjor och detaljträning.

Nästa helg är det Malmö int och Eleonor ska få äran att visa Wimsa. Känns som att det är svårt för mig att Wimsa henne själv....


Sätter in lite fler bilder från briard träffen i Örkelljunga:

  

         

ANNONS
Av Sara Andersson - 8 mars 2010 09:45

Denna helg har varit alldeles underbar och väldigt trevlig. Trevligheterna börja redan i fredags, med agility träning på Råådalens BK tillsammans med Veronica, Jennica och Sara. Veronica och Jennica är erfarna agility människor, så det känns extra bra att träna med proffs direkt...  Jag och Wimsa fick tips på bra grund övningar som vi ska träna på, spännande. Efter hundträning fortsatte kvällen hemma hos Jennica som serverade god paj. Kvällen avslutades med att x antal Greg Derrett dvd filmer. Nu är vi taggade inför vårens agility träning.

 

Lördag förmidag var vi ute och beställde barnvagn, har förstått att det är viktigt att göra det i god tid innan beräknad födsel, så det känndes som det var hög tid att beställa. Det blev en Emmaljunga, svart med vita detaljer. Bästa var att det var lättvikt så det blir lite smidigare att ta med i bilen.

På kvällen firade vi mammas födelsedag, med resturangbesök och senare tårta hemma hos mig och Mattias.

 

Söndag var det dags att träffa ett gång briardägare, och hundar på Örkelljunga BK. Även om vi inte var så jättemånga hade vi jätte trevligt och jag ser redan fram emot att ses igen. Jag blev riktigt förälskad i en av Malins hundar, den fantastikska fawn färgade hanen Green Pond´s Jangler Jam, som jag verkligen föll för. Så himla fin och trevlig hund.Ska bli spännande att följa han.

 

Bild på mig o Wimsa från träffen på ÖBK, jag börjar bli lite rund om magen...=)  

ANNONS
Av Sara Andersson - 23 februari 2010 11:02

Jag tycker att graviditeten har funkat bra, men de sista veckorna har jag känt mig mer och mer gravid...logiskt eller   För någon vecka sen var det ryggen som spöka, det har dock blivit bättre. Nu är det halsbränna som är min ständiga ovänn. Fick åka hem från jobbet idag, så fort jag böjer mig känns det väldigt oskönt...

Nog gnällt, sen sist har vi pysslat i huset, gardiner har kommit på upp och det börjar likna något. Fortfarande några lådor kvar som inte är upp packade, men det får ta den tid det tar.

Jag och Wimsa har börjat kurs för Mona Kjernholm i varberg, liten bit att köra

(30 mil Tur o retur) men det är det värt, vi har redan efter ett kurstillfällle fått massor med energi och nya mål. Just nu håller vi på att träna om platsliggningen, Wimsa ska ligga med huvudet i marken, av olika anledningar tror jag att det kan löna sig i längden. Har också börjat slipa mer på vårt fria följ och på Wimsas förflyttningar i fjärren. Nästa är kommer förhoppningsvis belöningen med ett förstapris i trean....  och så småningom kanske ett lydnadschampionat.   


Av Sara Andersson - 10 februari 2010 10:15

Idag och igår har jag varit hemma från jobbet, har ont i ryggen. Ska till sjukgymnast idag och se om de kan hitta vad det är för fel. Hoppas att det bara är någon musklebristning eller något annat mindre fel. Tråkigt att vara hemma.


Nu har vi flyttat in i huset, känns helt underbart. Wimsa verkar också trivas, gott om plats för oss alla.


I morgon åker jag till Uppsala för att på fredagen lyssna på föreläsningar i ämnena genetik och utfodring. Ska bli intressant.

Av Sara Andersson - 2 februari 2010 10:03

Har inte uppdaterat på ett tag, men det har varit så mycket annat som tagit tid. Huset är nu besiktigat, och det gick bra. Inga anmärkningar och Mattias fick mycket beröm för snickeri och målning, duktig sambo   .  

I helgen är det inflyttning, ska bli så mysigt att äntligen få flytta in, som jag längtar. Känns så himla lyxigt att få bo i ett helt nytt hus.

Det är som sagt lite för mycket just nu, kursen jag läser på SLU är en kurs som går på 50 %, dvs den går på halvtid, då räknar de med att man ska läsa 4 timmar om dagen, känns tufft, men jag kämpar på så får vi se hur det går. Nästa vecka ska vi upp till uppsala på föreläsning, ska bli intressant.

Igår var det årsmöte på Örkelljunga Brukshundsklubb, kul att träffa folk man inte sett på väldigt länge. Jag och Wimsa fick även ta emot ett pris, då vi kommit tvåa i nybörjarklassen i agility, oväntat....

Wimsa kom föresten fyra på briardklubbens lista över lydnadsekipage klass 1 - 2, och på en 22 plats på utställnigslistan.

Av Sara Andersson - 18 januari 2010 19:09

Så var det måndag igen och en hektisk helg har snabbt sprungit iväg.

Jag jobbade på lördagen, men hann med att träna på bruks med Veronica och de bästa hundarna Teo och Ila. Wimsa jobbade på bra, har börjat träna lite hopp - stå med henne. Tanken med det är att vi ska kunna få bättre ställande i inkallningen. Men det är en lång väg att gå innan det kommer att kunna användas. Nu ligger utmaningen i att få henne till att hoppa upp i luften, alltså inte hoppa på mig, som hon tror att det är .

Wimsa har svårt för vittringspinnarna, det är precis som att hon tycker att det är för smått för att hanteras. Hon har inga problem med att hålla eller gripa när jag håller dem i handen, men när de ligger på marken bara ignorerar hon dem. Hon har även problem med hur hon ska hålla pinnarna, de är liksom alldeles för små i Wimsas värld. Så ni som har briard valpar nu, träna dem på att apportera ALLT, även små ting...det har nog jag missat  .

Idag fick jag även reda på att jag har kommit in på distanskursen, Hund, avel och utfodring som går på SLU. Ska bli väldigt spännande och roligt, men det kommer att bli mycket att göra på kvällarna.


Kul med lite inlägg på förra bloggtexten, fortsätt gärna med det...så det inte känns som jag bara skriver en massa text som ingen läser.  

Av Sara Andersson - 15 januari 2010 14:10

Den senaste tiden har Mattias börjat nämna i olika sammanhang att Wimsa kanske är lite väl bortskämd. Hmm förstår inte alls vad han menar   .

Vad tycker ni? Är Wimsa bortskämd? 

  • Hon ligger i sängen, om hon vill.
  • Hon får så gott som alltid smaka det vi äter, efter vi har ätit klart.
  • Om hon kommer med en leksak till någon i hushållet, så börjar den personen 99% av gångerna leka med henne.
  • Hon är nästan aldrig själv hemma, att Wimsa ska med när vi blir bortbjudana är liksom självklart för alla.
  • Om jag är sjuk eller av någon annan anledningn inte kan rasta henne så mycket som hon brukar vara ute, får jag dåligt samvete och tycker synd om min stackars hund.
  • I bland när hon har tuggben, kommer hon till antingen mig eller Mattias, lägger benet framför oss. Då vill hon att vi ska hålla benet åt henne medans hon gnager på det, och vad gör vi? Håller benet naturligtvis...

När jag själv läser det jag har skrivit så inser jag att hon nog är ganska så bortskämd. Men vad gör det igentligen. Hon är ingen hund som utnyttjar läget, utan hon är snäll och go, trots att hon är en bortskämd snorvalp   . Och jag tror minsan att hennes husse är lika skyldig till det som jag är.

Av Sara Andersson - 13 januari 2010 10:34

Wimsas urinprov visade ingenting, i måndags var hon slö, och antagligen trött efter söndagens nattliga äventyr. Igår tisdag var hon pigg, men hade lite diarre, hon fick ändå vara hemma från jobbet, Mattias snälla mamma passade henne. Nu är hon absolut sitt vanliga jag igen, och det känns skönt. Hoppas att jag kommer igång med träningen igen denna veckan, men det är svårt när det känns som man har tusen andra saker som behöver fixas.

Hoppas i alla fall att jag hinner träna med Veronica på lördag.  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se