SARA, WIMSA OCH MINNA

Senaste inläggen

Av Sara Andersson - 11 januari 2010 11:36

I går kväll efter vi hade varit ute på vår kvällspromenad kunde inte Wimsa komma till ro. Hon la sig en stund och flög sedan upp, provade att lägga sig igen, men kunde inte bli liggande mer än några minuter. Hon flåsade o var allmänt konstig och orolig. Tog ut henne flera gånger och hon kissade varje gång. Efter ca 2 timmar bestämde vi oss för att åka in till Djursjukhuset i Helsingborg. Då hade hon också börjat pipa och blev bara oroligare.Inne på djursjukhuset blev vi väldigt bra omhändertagna, personalen var väldigt trevlig. Fick ta urinprov på Wimsa och så röngade de buken på henne. De hittade inget mer än massa gaser i tarmarna, antagligen är det det som har gjort henne orolig. Urinprovet ska analyseras i dag. Skönt att det inte var något allvarligare.

Idag är Wimsa loj och matt, hon har också lite diarre. Förhoppningsvis är det inget värre än detta. Matte är också loj efter att ha suttit på djursjukhuset hela natten, men vad gör man inte för sin älskade Wimsa.


ANNONS
Av Sara Andersson - 4 januari 2010 10:51

Vill börja med att önska alla som läser bloggen, en god fortsättning på 2010.

Nyår firade vi utanför Eslöv tillsammans med goda vänner, fem hundar och två katter. Mycket trevligt. Wimsa har aldrig visat sig berörd av skott eller raketer och inte heller detta nyår.

Nu när 2009 är över kanske man ska summera året som gick, när jag tänker tillbaka är det vissa saker som sticker ut i mitt minne:

  • Canis klickerTRÄNARutbildning påbörjades och avslutades, en väldigt bra kurs som jag är glad att jag gick. Har utvecklats väldigt mycket som hundtränare under 2009 och Canis kursen är definitivt en del av det.
  • Jag och Mattias började planera och bygga på vårt hus. Huset är snart klart för inflyttning och jag längtar.
  • Vallhelgen nere hos Peter på Western Ranch, en mycket rolig helg, och Wimsa inponerade stort på mig, hon vallade som hon aldrig hade gjort något annat.
  • Uppflyttning till lydnadsklass 3, speciellt stolt är jag över tävlingen i Ljungby när vi vann klassen med poängen 186,5.
  • Wimsa har endast ställts ut 4 gånger under året, bäst gick det i Högbo, då hon slutade som BIM med CASIB.

Under 2010 kommer stora förändringar ske i våra liv. Vi ska utöka vår flock, och denna gången med en bebis. Jag är beräknad till den 6 juni. Det känns som en evighet tills det är juni, hoppas tiden fram till förlossningen går fort, så jag får träffa vår lilla bebis.

Hundmål under 2010 är lite mer luddiga än de brukar vara för oss, men här är några:

  • Wimsas fria följ ska bli bättre.
  • Hennes uthållighet ska bli bättre.
  • Hon ska bli bättre på att jobba på avstånd.

Vi har inga ambitioner på att debutera i lydnadsklass 3, utan ligger lite lågt med det och ska jobba på detaljer. Wimsa är så ung och vi har ingen bråska.

Under våren ska jag och Wimsa gå kurs för Mona Kjernholm. Så här skriver Mona om kursen på sin hemsida:

Tävlingsmässig träning - sikta mot stjärnorna  
Kurs för dig som siktar på att komma riktigt långt med din hund. Vi kommer varje gång göra  gruppmoment, en tävlingsmässigt upplagd kedja samt arbeta med detaljer som föraren väljer.  Självklart hjälper vi alla varandra när vi gör kedjorna så att var och en kan få den störning de vill träna på. Vi kommer även att vara på lite olika platser och träna. Varje kurstillfälle är på 3,5 timme så att vi skall hinna arbeta både med helhet, detaljer och störningsträning med varje ekipage.

 

Ser verkligen fram emot denna kurs, Mona är en väldigt duktig hundförare och det ska verkligen bli kul att gå kurs för henne.

 

Slutligen vill jag tacka alla vänner som har varit med och bidragit till att 2009 blev ett toppen år. Nu hoppas jag att 2010 blir lika bra.  

ANNONS
Av Sara Andersson - 28 december 2009 11:38

Har bloggat väldigt lite under julen, men här kommer en liten summering av helgen.

23 dec, lilla julafton

Mattias lillebror fyllde år, så vi var där och åt smörgåstårta, mums mums.

24 dec, julafton

Firades med Mattias familj och släkt i Åstorp. Väldigt trevligt med god mat och trevliga människor. Vi fick massor med fina julklappar, måste varit väldigt snälla i år. Vi fick mycket bra grejor till husert, postlåda, badlakan, örngott, pengar, väggklocka, gryta och mycket mer. Även Wimsa hade varit snäll och fick nya leksaker och ben.

25 dec, juldagen

Firades med min familj i Örkelljunga, eftersom jag inte firade jul med dem, så körde vi en julafton till med dem. Även här fick jag och Mattias massor med fina klappar, jag fick ett vågjärn till håret, Mattias fick parfym, vi fick massor med pengar till huset och allt som behöver inhandlas.

26 dec, annandag jul

Jag och Mattias begav oss ut och letade möbler till huset, vi åkte till fyra olika möbelaffärer, men allt vi ville ha hitta vi på Ekeby möbelaffär.

Vi beställde fyra fåtöljer, som ser ut så här, fast utan nackstödet:

  

Sen beställde vi ett soffbord som ser ut så här, fast vitt:

  

Ett köksbord som ser ut så här:

  

Och svarta kökstolar till:

  


Nu hoppas jag att allt kommer till det är dags att flytta in i huset, inflyttning beräknas till första helgen i februari....lång väntan.Av Sara Andersson - 18 december 2009 16:39

Det har kommit snö, och inte lite heller. Känns nu mera som att vi bor i norrland. Jag tillhör den lilla skalan människor som inte gillar snö, visst det lyser upp och blir fint, men det blir också blött, kallt och hindrar en från de vanliga aktiviteterna som hundträning, förr när jag höll på med hästar blev det alltid massa extra bök när det kom snö. Wimsa gillar i alla fall snö och blir helt galen och bara rusar runt när vi är i skogen. Kul för henne då   . Själv så längtar jag till sommaren.

Fin bild på snödrottningen  

Av Sara Andersson - 16 december 2009 11:04

Surfa runt lite och hitta en bild på Wimsa från ringen, som kennel Goblinwalley tagit. Jag har lånat bilden från deras hemsida, de har foto på alla briarder som deltog på hund 2009, där står även placering, mycket bra.


  

Av Sara Andersson - 14 december 2009 13:09

Nu är vi åter hemma i skåne efter några väldigt roliga dagar i Stockholm. Jag och Eleonor körde upp redan på torsdagen, för att hinna hänga lite extra med syster Evelina.

När vi kom upp, körde vi först till Emelie i Solna och hälsade på i hennes hundagis och hundaffär, vi gick en mysig promenad och pratade Briard. Sen åkte vi till syster i Årsta, på kvällen åkte vi in till centrum och gick på fin resturand, vi tog bilen in och lyckades naturligtvis att skaffa P böter, trots att vi hade betalt 100 kr för att få parkera där vi ställde bilen...bönder i stan eller?

På fredagen jobbade Evelina och jag och Eleonor passade på att gå långpromenad med hundarna och shopa lite. På kvällen kom ännu en skåning upp, Veronica och Ila. Wimsa fick genast fullt upp med att hålla Ila på mattan.

Lördag och dags att bege sig till älvsjö och mässan, 10 minuters bilfärd, perfekt. Wimsa ställdes i rasen och hon fick en slät 1 och slutade på en andra placering i öppen klassen. Domaren delade inte ut Ck till någon i klassen, då han tyckte att de behövde växa till sig, snålt säger vi.

  

Wimsa vilar sig i form på mässan, inga problem att koppla av trots mycket folk o hundar runt omkring.

Eleonor gick vidare till en andra gallring innan hon blev avtackad på SM i juniorhandling, nu är det färdig tävlat för henne i juniorhandling då hon nästa år fyller 18 år och då blir för gammal.

 Jag shopade inte jättemycket på mässan, men det jag handla var dyrt, ett Back on Track täcke till Wimsa, har länge tänkt att skaffa ett ordentligt täcke till henne, som hon kan ha när vi är på träningar och tävlingar och hon ligger i bilen och väntar. Nu slog jag till och blev fattig.

  

Fin i sitt nya täcke.

Hemresan i snökaos gick bra, och klockan 02,00 landa jag i sängen, hemma i Strövelstorp. Har naturligtvis knappt fotat något alls under resan, måste verkligen skärpa mig, är det någon som tog på mig o Wimsa när vi var i ringen så skulle jag jättegärna vilja ha en bild.


Och så några bilder från husbygget.


Mitt och Mattias sovrum.   

Fondväggen i allrummet.Av Sara Andersson - 8 december 2009 08:56

I söndags var jag o Wimsa och tävlade på Veberöds Bk. Efter att kört fel några gånger hitta jag äntligen fram till klubben som låg mitt i ett villaområde.

Jag är väldigt nöjd med Wimsa som var samlad och koncentrerad under hela tävlingen. Poängen blev 177 och då nollade hon läggande under gång. Placering 2 av nitton ekipage.


På torsdag åker jag och Eleonor upp till Stockholm, ska bli så himla mysigt och roligt att träffa syster Evelina, Emelie med briardflock, hoppas också att jag kan hitta Jill på mässan.Av Sara Andersson - 28 november 2009 15:05

Härlig lördag, relativt lugn. Har varit i huset och fixat lite, tränat med Wimsa och varit ute o gått en härlig långpromenad. Snart ska vi ut och träna en sväng till, vi håller på att finslipa på fria följet och ingångar. Har kommit på att jag är dålig på att verkligen hålla mina kriterium och godkänner i mellanåt alldeles för dåliga halter och ingångar. Man borde ju vara hård och mer noggran med ett moment som följer med i alla klasser och som allt nästan bygger på. Så ett av våra mål nästa år ska vara att få ett bättre fritt följ. På tal om mål kan jag rekommendera er att gå in och läsa på Fanny Gotts blogg, där hon har skrivit en väldigt bra text om mål, mycket läsvärd, http://www.klickerklok.se/blog/.

för några helger sen var jag hundvakt åt grabbarna i örkelljunga, tog några bilder som jag lägger in på gossarna, de är så söta.

    

Närbild på Lipton.

  

Wimsa och jag när vi tävla vår värsta tävling någonsin i Ängelholm, här ser hon iallafall samlad ut.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se