SARA, WIMSA OCH MINNA

Senaste inläggen

Av Sara Andersson - 26 november 2009 17:50

Det blir verkligen långt mellan gångerna, men det kommer att bli bättre så fort huset är klart. Bygget flyter på bra, Mattias håller nu på med spackling och målning av alla rummen. Nästa vecka börjar golvläggaren med golven...snart är det klart, längtar så.

Hundträningen ligger lite på is, det är så oinspererande väder, mörkt innan man ens har kommit hem, och regn och rusk. Jag ska försöka att skärpa till mig för snart är det tävling...Skäms undrar hur det ska gå...

Ser väldigt mycket fram emot att få komma upp till Stora stockholm, ska bli kul att träffa 08 vänner och syster, som numera är en inflyttad 08 bo. Hon valde som tur är rätt del och flyttade till Älvsjö, måste ha tänkt på sina hundintresserade systrar. Så i år behöver vi inte bo på hotell.

ANNONS
Av Sara Andersson - 11 november 2009 20:01

Här kommer en bild från Eleonors vinst i malmö Skrattande


  


  

ANNONS
Av Sara Andersson - 9 november 2009 19:12

Min syster Eleonor var igår i Malmö och tävlade i sydskånska mästerskapet i juniorhandling och vann, grattis syrran du är bäst, nu är hon alltså skånsk mästare i juniorhandling 2009.

Av Sara Andersson - 9 november 2009 18:55

Ja med de orden kan man beskriva vår andra lydnadstävling i LK 2. Vi tävlade på hemmaplan i Ängelholm, och Wimsa kändes taggad och i bra form, tills vi gick in på planen, då var det som min Wimsa försvann och en annan hund hoppa in i henne. I fria följet nosade hon i marken två gånger och var inte alls med i en sväng, vilker resultera i att hon hamna på efter, poäng 6. Inkallning med ställande fick vi en 9, fungera väldigt bra. Rutan var väldigt svår, snett framför en bänk med massa grejor på, också den bänk som vi brukar ha våra grejor på när vi träna. Resultatet blev att Wimsa sprang till bänken...jaja kalla in henne och vidare till nästa moment. Apportering, ett av våra säkra moment, kastar ut apporten och skickar henne, hon springer ut griper och kollar mot utgången av planen, precis som hon tycker sig få syn på någon. Jag avbryter momentet och kallar in henne, förvånad... Sen hoppet som också är ett säkert moment, säger hopp, och Wimsa reser sig och springer vid sidan av hindret till utgången på planen och ställer sig, och tittar förväntansfullt mot grinden. Då bryter jag, känns inte lönt att fortsätta, utan kallar in Wimsa och lämnar planen.

Vet verkligen inte vad som flög i henne, när vi gick av testa jag att köra lite fot och fjärr och det gick så bra så, Wimsa var glad och pigg. Kanske hade hon förväntan på att någon skulle komma, kanske bästa träningskompisen. Eller så hade hon bara en dålig dag, eller vad det jag som uppförde mig konstigt. Det kan kvitta vad igentligen, nu glömmer vi detta och blickar framåt. Har idag anmält till en ny tävling så chansen finns fortfarande att vårt LP 2 är fixat i år, för jag vet att hon kan momenten och jag vet att hon kan bättre Glad.


Av Sara Andersson - 25 oktober 2009 11:16

Mycket tid går åt på att fixa i huset. Det är kul att se hur det växer fram och att det äntligen är verklighet, vi har planerat detta så långe och nu helt plötsligt har vi ett hus. Jag försöker att hinna med att träna med Wimsa så mycket så möjligt men det är bara att inse att dygnet bara har 24 timmar.


Lite bilder


Wimsa i sin framtida hund dusch, som i dessa tider verkligen är efterlängtad.

  

Huset sett framifrån 

    

Eftersom detta igentligen är en hundblogg, kommer det här en hundbild =). Så här ser Wimsa ut nu förtiden, när pälsen är borstad....så att säga. ...Flört 


Av Sara Andersson - 17 oktober 2009 09:19

Husbygget rullar på, innerväggar har börjat resas och nu kan man se hur rummen tar form. De är så duktiga snickarna, älskade Mattias och hans snälla bror David som ställer upp och hjälper till.

Förra helgen begav jag o Wimsa oss till Eslöv tillsammans med Veronica, Teo och Ila för examens helg i canis klickerTRÄNARutbildning. Vi fick visa upp att vi kunde kedja samman delar, att vi kunde shepa fram beteende, Wimsa fick visa upp sträcka bakben bakåt. Vi klarade examen och fick ett fint diplom med oss hem och peppning att vi skulle gå vidare till instruktörsutbildningen....

I veckan var vi med på klubbtävling på ÄBK. Vi fick 151 poäng med en 0 på rutan så tycker jag att det var väldigt bra. Nollan beror på att jag o Wimsa helt enkelt inte tränat så mycket ruta i veckan som vi behöver för att tävla.  

Trevlig helg


  

Hela canis gänget, kommer att sakna er.

Av Sara Andersson - 8 oktober 2009 19:41

Jag måste erkänna att det varit svårt att ladda om efter det fina resultatet i Ljungby. Men nu har vi njutigt lite och nu är det dags att träna vidare. Lydnadsklass 2 är ju inte slutmålet. Nä vårt långsiktiga mål är SLCH, jag tror att det är bra att ha mål som man långsiktigt kan träna och sträva efter. Vi har tänkt att ta LP 2 och sen börja med LK 3, jag känner att både jag och Wimsa behöver tävlingsrutin och det är ingen bråska att gå vidare till trean. Nästa tävling är i november. Tack alla som gratulerat oss, på SMS, mail, blogg och FB.

Vårt hus har nu kommit och om man är nyfiken på att se bilder från husbygget kan man gå in på min hemsida; www.123minsida.se/porque och titta under husfliken.

I helgen är det avslutning för Canis klickerTRÄNARutbildning som jag och Wimsa gått i Eslöv. Det har varit en väldigt rolig och utvecklande kurs, och jag och Veronica har haft mycket skoj när vi gjort hemarbeten, och åkt fram och tillbaka mellan Ängelholm-Eslöv.

Nu får vi börja leta efter någon ny kurs att gå nästa år.......Är du på Veronica? Flört

Av Sara Andersson - 3 oktober 2009 15:51

Okej jag vet att jag i förra inlägget skrev att jag har tappat lusten att blogga och det har jag också, i allafall tappat lusten att blogga om små vardags saker, men idag har det hänt något väldigt roligt som jag bara måste dela med mig av.

Jag och Wimsa har debuterat i LK 2 i Ljungby. Det gick så bra, min hund är helt otrolig, jag är så stolt över oss.

så här såg det ut

Platsliggande 10 poäng

Fritt följ 8,5 poäng

Läggande 8 poäng

Inkallning med ställande 8,5 poäng

Rutan 10 poäng

Apportering 8,5 poäng

Fritt hopp över hinder 10 poäng

Fjärrdirigering 10 poäng

Helhet 9 poäng med kommentaren från domaren att detta vad de bästa han sett på väldigt länge...WOW

Poäng 186,5 Placering 1.

JAG ÄR MÅLLÖS.....OCH VÄLDIGT NÖJDCool

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se