SARA, WIMSA OCH MINNA

Senaste inläggen

Av Sara Andersson - 2 februari 2014 21:51

Minna och jag tävlade idag i Höganäs bouleklubb, en tävling som Ängelholms BK stod för.


Känsla innan tävlingen var helt okej. Jag visste att det fanns moment och delar som vi behövde jobba mer på, men om turen var på vår sida kunde det funka. Dessvärre var turen inte på vår sida och Minna kändes ganska splitrad och ofokuserad.
Jag vet att vi behöver träna mer övergångar mellan moment och att kedja mer. Efter dagens tävling blev det väldigt uppenbart att det måste göras typ NU och inte om några månader....

Sen finns det alltid detaljer att jobba på men just nu känns det som att störningsträningen och att kedja blir det viktigaste att fokusera på.

Orkar inte skriva mer nu.
Lägger ut filmen om någon tycker att det är spännande att se.


 


ANNONS
Av Sara Andersson - 19 januari 2014 22:26

Ett nytt år har kickat igång.
2013 kan enklast beskrivas med tre ord, omtumlande, glädjande och intensivt.
Omtumlande då året började med bilolycka, för att sen fortsätta med UL dramatik.
Glädjande när beskeden över att bebisen i magen var frisk, och ut på min 30 årsdag kom finaste Elsa. Frisk och dessutom inte alls liten som läkarna trodde att hon skulle vara. 50 cm lång och 3980 g.
Glädjande över att jag och Wimsa nådde målet, som jag en gång när Wimsa var liten valp satte.
Glädjande över att få tjänsten som lärare på hundgymnasiet.
Glädjande att ha världens finaste familj som står bakom mig när livet blåser kallt.
Vad vore jag utan dina andetag?

ANNONS
Av Sara Andersson - 11 september 2013 20:28

Har inte bloggar på evigheter och det finns många orsaker till det. Har minsann fått ett jobb och börjat jobba igen. Mattias är föräldraledig och hemma med Elsa och Agnes. Jag har förmånen att jobba på naturbruk - hund i Örkelljunga, som hundlärare. Känns fantastiskt roligt och utmanade. Ett riktig drömjobb!

Finast Elsa växer så det knakar. 10 veckor på bilden!

Av Sara Andersson - 12 juli 2013 17:01

Av Sara Andersson - 9 juli 2013 21:06

Kan inte fatta att Elsa redan är en vecka gamla! Tiden har gått så otroligt snabbt!
Elsa är än så länge ett väldigt enkelt barn. Hon äter och sover mest hela tiden.
Agnes är en väldigt duktig storasyster och älskar sin lillasyster. Hon vill gärna sitta med henne i knäet och hjälpa till att mata henne.
Blir så varm i hjärtat när jag tittar på mina friska, fina flickor!
Idag har jag även haft ett mini pass med Wimsa. Vi kommer framöver att satsa på rally.
Minna är fortfarande på semester hos Eleonor. Börja verkligen sakna mitt yrväder till hund. Men till helgen kommer hon hem igen, och då hoppas jag orka träna ordentligt igen!

Första bilden på Elsa! Ny på vår planet!

Agnes får hålla sin lillasyster för första gången.

En vecka gamla! Älskade unge!

Av Sara Andersson - 28 maj 2013 21:58

För ca sex år sen blev jag ägare till min första Briard, världens bästa Wimsa! Eftersom jag köpte en Briard, som är en pälshund visste jag att massor med pälsvård ingick i köpet. Och vad jag genom åren har borstat, badat och fixat med denna päls. Jag har stundtals gillar det och stundtals ogillat det. Har alltid tyckt att om man skaffar långhåriga hundar ska de vara långhåriga. Men för ca ett halvår sen började tankarna gro, kanske jag skulle ta och låta Wimsa bli korthårig. Såg ett foto på Tage och tyckte att han hade fått en väldans snygg frisyr.
För några veckor sen tog jag beslutet. Ett beslut som jag noga tänkt över...
Jag ska snart bli tvåbarnsmor, och eftersom Wimsas päls är ganska krävande så såg jag en möjlighet att genom att klippa henne få mer träningstid. Jag känner också att jag kan hålla henne sval under sommaren på ett helt annat sätt när hon är klippt.

Så idag har jag varit hos aktiva tassar i Hässleholm och fått henne nerklippt. Är jättenöjd och tycker att det blev jättebra.
Har än så länge inga superbra bilder men efter Eskilstuna kanske jag har fler! =))

Av Sara Andersson - 15 maj 2013 08:07

I lördags var det dags att styra bilen mot Norrköping och en weekend på Kolmården. Två dagar i parken och övernattning på vildmarkshotellet.
Det blev en underbar helg med mycket glädje och mys. Det enda negativa var att jag skulle varit lite mindre gravid. Kolmården är ganska stort och väldigt mycket brant på sina ställen. Att vara gravid i v 34 är lite väl tungt, i alla fall när man ska gå på djurpark.
Kan verkligen rekommenderar en helg på Kolmården och vi kommer tillbaka längre fram när bebisen kommit ut.
Delfinshowen var helt fantastisk och det fanns gott om roligheter för Agnes. Hon fick bland annat träffa Bamse och Lilla skutt.


Av Sara Andersson - 15 maj 2013 07:55

I torsdags var det dags att köra till Mona Kjernholm för att gå kurs. Fyra härliga timmar med hundträning gör att det är lönt att åka så långt. Det är drygt 24 mil tur och retur.
Är mycket nöjd med Minna.
Först körde vi ett pass med ingång på plan. Har bestämt att Minna ska gå fot in på plan också. Hon är väldigt trygg i sitt fria följ och verkar tycka att det är väldigt bekvämt och trevligt att gå FF.
Vi utnyttjade Monas olika planer och hade tre olika TL som kallade in oss.
Kan efteråt konstatera att det är i halten, när vi har kommit in och ställt upp som hon kan bli disträ. Dags att lägga mer förväntan i utgångspositionen.
Andra passet körde Wimsa vittringen. Det är hennes absolut svagaste moment. Hon kan vara väldigt ojämn och ena gångerna göra jättefina vittringar, för att nästa gång inte alls lita på sin nos. Så Wimsa fick köra vittring i högt gräs med väldigt många pinnar. Det löste hon väldigt bra och nu är det bara för matte att vidareutveckla detta. Hon behöver nämligen bli bättre på själva leta delen.
Sista passet var återigen Minnas. Hon fick då rejält med störning, de andra förarna fick stå ute på plan och leka vilt med sina hundar. Jag och Minna körde en ingång på plan och sen FF. Minna var riktigt duktig och klarade uppgiften ganska bra. Jag tycker det är väldigt roligt att utmana hundarna och se hur mycket störning man kan lägga på. Och väldigt nyttigt!
Minna fick även köra fjärr uppsitt. Fick bra tips på hur vi kan komma vidare. Ska snart filma och visa hur det nu ser ut!

Kvällen avslutades med att bästa Olle och Zara kom på besök. En mycket trevlig torsdag!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se