SARA, WIMSA OCH MINNA

Senaste inläggen

Av Sara Andersson - 14 maj 2009 19:32

Under två kvällar har jag borstat Wimsa. Hon har haft så mycket tover. Jag fattar inte vad som hänt, hon har aldrig tidigare haft speciellt mycket tover. Det hade blivit tover av fästinghalsbandet, riktigt tovit runt hela halsen. Vet inte vad jag ska ha för fästingskydd på henne, halsband tycker jag är bäst, men det tovar sig så mycket. Har provat frontline och det funkar om jag tar det var fjärde vecka och inte badar henne. Vad använder andra briardägare? Någon som kan svara? 

Lägger in filmklippet på Wimsa från agilityträningen.

ANNONS
Av Sara Andersson - 12 maj 2009 20:43

Igår hade vi ett superbra träningspass på klubben i Örkelljunga. Jag, Veronica och Eleonor strålade samman för agilityträning. Wimsa är verkligen duktig på agility, hon verkligen flyger fram, slänger sig in i tunnlarna och tar 12 pinnars slalom som det är det enda hon gjort i sitt liv. Gårdagens träningspass kanse inte var det mest seriösa, men det roligaste på länge. Härligt när man har kreativa, glada och positiva människor runt sig som man kan träna med.

Veronica filmade en snutt på mig och Wimsa, kika in på hennes blogg;

www.nogg.se/teoblondie och klicka in under filmklipp.


ANNONS
Av Sara Andersson - 10 maj 2009 17:41

Så var vi hemma igen efter en jättemysig helg i Köpenhamn. Jag älskar verkligen köpenhamn, där är en så avslappnad stämning och mysigt. Hotellet vi bodde på var jättefint och absolut värt det svindyra priset. Låg bara en tvärgata från ströget. Om någon vill se hur hotellet såg ut kommer länken här: http://www.hotel27.dk/website/

Vi har varit på ströget, på tivoli, och druckit öl på trevliga uteserveringar, och ätigt gott. Till frukost slank det ner ett winerbröd, allt enligt dansk sed, smaskig men inte så nyttigt.

Wimsa har haft det bra hos familjen, hon ligger nu och sover sliten efter en helg med grabbarna. Eleonor har hårdtränat med henne inför nästa helg då hon ska tävla medhenne en av dagarna i juniorhandling, spännande.

I morgon ser jag fram emot träning med Veronica.

Av Sara Andersson - 8 maj 2009 19:20

Så himla sötI  I morgon är det 1 år sedan Fyris fick somna in. Det går inte en dag utan att jag saknar  han, så orättvist att han inte ens fick fylla fem år.


Duktig på agility var han.Denna bild togs dagen innan han somna in, saknad.

Av Sara Andersson - 8 maj 2009 19:03

Så var det äntligen fredag och helg, nice. Just denna helg är har jag längtat efter, jag och bästa sambo har sedan länge planerat in romantiks helg i köpenhamn. Bara gå på stan och mysa, äta gott,  för att inte tala om lyxen att  få bo på  fyrstjärnet hotell mitt i stan.

När jag och Wimsa träna idag så nocka hon mig rakt på näsan, REJÄLT, näsblodet rann och det gjorde väldigt väldigt ont. Ibland gör det ont att ha briard.

Eftersom jag och sambo ska till köpenhamn så har jag idag lämnat Wimsa till familjen i Örkelljunga, och det är så tomt hemma utan henne.

Trevlig helg!


   

Av Sara Andersson - 7 maj 2009 20:34

Jag är verkligen oteknisk men hur fasen får jag bilder mitt i texten så jag kan skriva både över och under texten....Nån som vet???

Av Sara Andersson - 7 maj 2009 20:20

Jag älskar verkligen hundar. Inte bara mina egna små sötingar (jag räknar även in  Eleonors hundar som mina), utan alla hundar. Och vissa hundar sätter verkligen spår i hjärtat.

Hambazi, saluki flickan som från början skulle flyttat till skåne, men ändrade planer gjorde att hon istället flytta till Halmstad. Hon kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat, ska bli så kul att träffa familjen Hambazi nästa helg. Jag har fått den ärofyllda frågan om jag skulle vilja visa henne i ringen på hässleholms utställningen. Hoppas bara hon vill följa med mig =) Bilden på Hambazi är stulen från Jill, hoppas du förlåter mig....


Jag har valt trix, och jag ska försöka att lära Wimsa att hämta tidningen ur brevlåda....hmm.  Bildbevis utlovas.

Av Sara Andersson - 3 maj 2009 21:05

 • Dag två på Canis klickertränar utbildning har varit mycket rolig och Wimsa har gjort flera genombrott, eller rättare sagt jag har kommit underfund med flera saker om Wimsa. Till exempel att kattmat är något väldigt väldigt gott, att hon köper vad jag klickar för omedelbart, dvs om jag klickar fel så blir det fel, för Wimsa gör det hon fick sitt senaste klick för. Ann - Louise visade också två bra övningar som man kan träna apportering med, och det lossna rejält för mig och Wimsa, härligt härligt.

Till nästa helg har vi fått rejäl hemläxa, vi ska välja ett tävlingsmoment och ett trix moment som vi ska göra kriterieplan och för logg på och som hunden ska kunna. Dessa tävlingsmomenet fick vi välja mellan:

 • Fjärrdirigering (elit)
 • Kryp
 • Sändande med dirigering till rutan
 • Framåtsändande
 • Apportering med dirigering
 • Vittringsapportering

Dessa trix fick vi välja mellan

 • Hämta dricka i i kylen till föraren som sitter 4 meter bort och sedan stänga kylen.
 • Hunden ska ta en socka eller annan tygbit, stoppa in den i tvättmaskinen och sedan stänga luckan.
 •  Hunden ska kunna gå in på toa föraren står utanför och sedan spola i toaletten.
 • Hunden ska ta en kåpa, gå bort till en vattenkälla, doppa kåpan och bära tillbaka med visst innehåll till föraren.
 • Hunden ska kunna gå till en bädd eller säng, lägga sig och dra täcke eller filt över sig, ligga stilla i 3 sekunder.
 • Hunden ska kunna gå till en brevlåda 10 meter bort, lyfta på locket, ta ur en tidning, stänga locket och lämna tidningen till föraren.

Inte så lätt att välja, jag tar tacksamt emot förslag!!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se