SARA, WIMSA OCH MINNA

Senaste inläggen

Av Sara Andersson - 8 maj 2013 20:33

Eftermiddagen har tillbringats på Åstorps bk. En för övrigt mycket trevlig klubb!
Hundarna har av olika anledningar haft tre veckors vila. De har fått köra lite uppletande i skogen men så gott som ingen lydnad alls. Så idag var både jag och hundarna väldigt sugna på lydnadsträning.
Wimsa ska ju snart tävla igen så nu är det dags att köra på med lite träning igen. Iallafall så mycket träning som den gravida matten orkar.
Så Wimsa fick börja med att köra en ruta och till mattes stora glädje, genomförde hon det mycket bra. Även dirigeringsapporteringen som vi körde efter gjorde hon helt korrekt. Dock saktar hon in, innan konen där hon ska stanna. Något jag sett tendens till även innan uppehållet. Jag vill att hon ska ha galopp hela vägen ut tills hon får mitt stanna kommando!
Wimsa fick också köra vittring. Här blir jag inte riktigt klok på henne. Hon går bara ut till pinnarna och börjar leta. Hon kan börja mitt i raden utan att ha något system. Ibland går hon över rätt pinne för att kolla av de andra innan hon återgår till att ta den rätta. Ibland tar hon den rätta direkt. Matten skulle vilja att hon litade så mycket på sig själv, att hon varje gång direkt tar den rätta, utan att kontrollera de andra.

Med Minna ligger fokus på ingångar på plan och uppstart. Tycker mig ha sett vissa brister här, och det koster mycket att inte ha hunden med sig i starten. Dessutom ger det föraren dvs mig en tråkig känsla att start upp programmet med.

Tack till Anya och Lotte för trevlig träning!

ANNONS
Av Sara Andersson - 7 maj 2013 19:09

Helt fantastisk tisdag som spenderades på stranden med underbart väder, och finaste Eleonor och Christoffer som sällskap.

ANNONS
Av Sara Andersson - 6 maj 2013 21:22

Jag är en dålig bloggare....men här kommer inlägget som skulle kommit för längesen.

Den 13 april lyckades jag och Wimsa nå ett av våra stora mål. Hon blev Svenskt lydnadschampion. När jag köpte Wimsa, hade jag redan bestämt det målet. Uppfödare Eva måste nog tänkt att jag var lite väl kaxig som vid kennelträffen när Wimsa var nio veckor berättade det på presentationsrundan. Men det gick vägen. Är så stolt över min duktiga hund. Vägen har verkligen inte varit spikrak utan stundtals ganska backig och motig, men jag har hela tiden trott på Wimsa och vi har viktigast av allt hela tiden haft roligt. Vi har även haft lyxen att träna med grymt duktiga människor som stötat och trott på oss, speciellt viktigt de gånger min egna tro dalat. Tack alla som hjälpt oss på ett eller annat sätt.

Nu har vi haft en liten viloperiod och funderat över nya mål. Jag har inte bestämt hundra än...det jag vet är att vi ska till Briard specialen i Eskilstuna första helgen i juni. Då blir det två starter i elitklass och en start i rallylydnad. Spännande!


Film från "champinjon" rundan i Växsjö finns att beskåda, tyvärr är kvalitén ganska kass.


Fritt följ


Z


  

Inkallning


Rutan


  

Dirigeringsapportering


 

Metall


 

Vittring


 

Fjärr


   
 
Av Sara Andersson - 22 april 2013 08:14

Är bortskämd med att ha en helt fantastisk familj. I lördags överraskade de mig med en liten fest med fantastisk mat. Allt för att fira Wimsas och mitt SLCH. Jag hade ingen aning och misstänkte ingenting. Jag, Mattias och Agnes skulle spontan hälsa på mina föräldrar och när vi kom dit, visade det sig att allt var planerat. Mina söta systrar och deras respektive var gömda och hoppade helt plötsligt fram.... Snacka om förvånad Sara!
Middagen avslutades med en fantastisk tårta som duktiga Anya Häggkvist gjort! Lika god som fin.

Tusen tack älskade familj, ni är så underbara!

Av Sara Andersson - 12 april 2013 22:26

Känner mig väldigt trött, benen värker och kroppen talar bestämt om att det snart får vara färdig tävlat.
Denna dagen bjöd Wimsa på många fina delar, en del missar och räddningar. Är nöjd med min duktiga hund som på det stora hela visar upp en fin attityd med mycket glädje.
Nu laddar vi och hoppas på mer poäng i morgon.

Av Sara Andersson - 10 april 2013 11:48

Aldrig aldrig
aldrig aldrig
ska du behöva
gråta dig sömns för att
du är trött och rädd och ensam
och det finns igen där och tröstar dig
aldrig aldrig
Alltid vid din sida, alltid!


Av Sara Andersson - 9 april 2013 12:42

Lördagens tävling var ingen topp tävling för vår del. Matte var trött och hade ont efter tävlat med Minna. Wimsa var lite loj och kändes inte riktigt på topp....men vi gjorde vårt bästa. Matten gjorde dagens största tabbe och gick fel i Z. Jag har inte ens tänkt på att man kan gå fel i Z, men jo det kan man och nu har jag provat det....  


Även Wimsa fastnade på film, tyvärr räckte inte minnet till hela programmet, man kan ju inte tänka på allt.....


Fritt följ, lite strul i stegförflyttningarna, som vanligt. Måste verkligen försöka lösa det på tävling. Lite seg i någon halt men för övrigt är jag nöjd.

Z, inget jag egentligen vill visa upp, men va fasen, man får ju bjuda lite på sig själv ibland. Och jag skyller så klart allt på mina hormoner....


Inkallning, lite segt:

Rutan, mycket nöjd, hon nosar på konen, vilket jag är mindre nöjd med, jobba vidare.


 

Betyg:

 


Brukar inte gnälla på poängen, men överlag tyckte jag att vi fick dåligt med betalt...men det är en bedömningssport och det är bara att köra vidare....


Av Sara Andersson - 9 april 2013 12:06

I lördags var det återigen dags att tävla. Denna gången åkte vi hela vägen till Blekinge och Sölvesborgs BK. Jag hade aldrig varit på denna klubb tidigare men hört att det skulle finnas en ridskola bredvid och att det gick hästar runt om planen. Lagom svår störning för lilla Minna, eller…

Egentligen var Minna inte färdig för klass 2, men jag chansade och kände att ska jag ändå åka så långt med Wimsa kan jag lika gärna köra Minna med. Tar det som ett bra tillfälle att få nyttig information om vart vi står i träningen.

Om massor med information fick jag. Kan tillägga att Minna precis avslutat sitt löp och varit lite disträ. Hon brukar annars vara väldigt på men hormonerna gjorde henne lite loj och tanksprid. Efter denna start tänker jag följande:

  • Lägga mer kraft på att starta tävlingsmässigt på nya ställen. Kände att jag tappade henne då vi gick in på plan. Överhuvudtaget behöver hon massor med störningsträning. Det blir ett projekt att bita tag i när bebisen kommit.
  • Träna mer stadga. Tror mycket att tjuvstarten berodde på att hon satt och tänkte på annat och sen bara reflekterade över situationen och sprang till mig utan att tänka.
  • Är väldigt nöjd med att hon fixade platsen, hon har fått väldigt lite träning på det. Inte att jag trodde att hon skulle resa sig, men ibland blir hon rastlös och gör små "kängruhopp" med baken och piper.
  • Är också mycket nöjd med rutan, fjärr och hopp. Det finns massor med detaljer att jobba på, men efter den lilla tid vi tränat är jag väldigt nöjd med utförandet.
  • Fritt följ, hon kan mycket bättre än hon gjorde på tävlingen....men just då kunde hon inte bättre.

För en gångs skull hade jag kamra med och fick filmat.

Fritt följ:


Läggande under gång med en mycket distä hund:

Inkallning:
  


Rutan:

Apport, väljer att belöna henne på vägen in:


Hopp:


Fjärr:


Och här kommer betygen:

       
  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se