SARA, WIMSA OCH MINNA

Senaste inläggen

Av Sara Andersson - 6 mars 2013 22:10

Trött efter en lång men underbar dag.
Vardag deluxe när det är som bäst.
Förmiddagen tillbringades med en annan Sara på åstorps bk. Med var också våra barn. Min Agnes fick leka med en annan Agnes och en Hugo. Super skoj tyckte min lilla dam och var överlycklig över det roliga sällskapet.
Så mycket seriös hundträning blev det inte till. Men vad gör det? Wimsa och Minna fick roa sig med två golden pojkar. Nyttigt för mina tjejer som sällan får lov att leka med andra hundar.
Eftermiddagen tillbringades i solen på trädäck. Väldigt trevlig att känna hur strålarna svider på kinderna, hoppas att det blir många sådana eftermidagar i vår.

Agnes och Agnes på promenad med Wimsa och dockan!

ANNONS
Av Sara Andersson - 6 mars 2013 06:53

Igår eftermiddag och kväll spenderades i lotushallen. Massor med bra hundträning hanns med.
Wimsa ska snart tävla igen och vi har inlett kampanjen fritt följ. De senaste tävlingarna har Wimsa fått sämst betyg på sitt fria följ. På träning är fritt följ Wimsas bästa moment. Så nu är målet med nästa tävling att Wimsa ska få till lika bra fritt följ som på träning.
Igår fick hon gå två olika pass med fritt följ. Pass 1 gick hon fritt följ i 4 1/2 min med kommendering. Hon var med fint men missade några halter och hade skall i sitt backande. Pass 2 fick hon fritt följ i 5 min med kommendering. Denna gången var hon mycket bättre med och missade endast en halt.

Minna gick sin gruppmomentkurs för bästa Jenny Wibäck, men fick även köra igenom klass 2 med kommendering. Hon gör mycket fint, men behöver nöta fjärren....
Det fina med att gå denna kurs är att man möjlighet att träna på gruppmomenten med främmande hundar. Mycket bra träning och en kurs jag verkligen kan rekommendera.

Idag ska jag och Agnes åka till brukshundsklubben och träna med med hundarna tillsammans med en annan Sara och hennes barn. Ska bli supertrevligt!

Ha en bra dag alla fina underbara vänner!

Sätter in en favoritbild från somras på mina fina tjejer:

ANNONS
Av Sara Andersson - 4 mars 2013 13:42

Idag ringde äntligen doktorn.... Och provsvaret var bra. De finns inga kromosomfel på vår bebis!
Wiiiii lycka!

Av Sara Andersson - 2 mars 2013 07:04

Gårdagen innehöll mycket glädje men också lite oro.
Vi börjar med det viktigaste först, bebisen.
Positivt är att vi inte fått något svar på fostervattenprovet. Doktorn sa att om det är något allvarligt så skulle de höra av sig efter ett par dagar.... Så eftersom de inte har hört av sig så hoppas jag att det betyder att de inte hittat något allvarligt fel på bebisen.
Igår på kvällen efter tävlingen, kändes det lite oroligt i magen, så jag ringde för att rådfråga och fick order att åka raka vägen in för undersökning. Finaste syster Eleonor följde med, eftersom Mattias behövde vara hemma med Agnes.
Väl på sjukhuset kunde de efter lite undersökningar konstatera att allt var bra och att det tillochmed var mer fostervatten än i måndags.
Så glädjande är att bebisen mår bra och fostervatten mängden har ökat! Lycka!!!


Sen det det andra glädjande igår, jag och Wimsa debuterade i rallylydnad. Och det gick så himla bra. Wimsa är den bästa, jag kan koncentrera mig på banan och helt ut veta att Wimsa gör det hon ska, härliga hund!
Resultatet blev 100 poäng och en förstaplacering som jag delade med två andra.
Måste ge ett stort tack till bästa Lotte som tränat oss under dessa tre veckor som vi faktiskt bara har tränat rally på.

     

Tävlingsresultat i all ära, men mest glad är jag faktiskt över att, jag trots allt tråkigt som har hänt i veckan kan tänka positivt och inte bara gräver ner mig. Jag har bestämt att tills jag vet vad som är fel med bebisen och magen så tänker jag inte måla "fan på väggen". Det gynnar varken bebisen eller min familj.


Än en gång stort tack till alla som hör av sig och visar sin omtanke! Ni är så fina och jag är lyckligt lottad som har så många fina människor i mitt liv.

Av Sara Andersson - 26 februari 2013 11:49

Just nu befinner vi oss i en grå dimma....vi väntar på att få besked från fostervattenprov. Väntar på att få veta vad som är fel med bebisen eller med graviditeten.


Men om vi ska ta allt från början kanske:

Vi åker på ett vanligt UL, dvs ett sådant alla gravida åker på. Allt ser bra ut, men bebisen låg så att barnmorskan inte kunde se hjärtat. Därför blir vi bokade på ett nytt UL, för att de ska kunna kolla av hjärtat…ren rutin.

På det andra UL ser man hjärtat och  allt ser bra ut. MEN man ser att bebisen inte har växt så mycket som förväntat. Alltså bokar man ett tredje UL åt oss. Men lugnar oss samtidigt, då man menar att det lika gärna kan vara så att man mäter olika och att det är därför bebisen inte verkar växa som den ska.

Igår var det dags för det tredje UL. En mycket trevlig läkare tar hand om oss. Han tittar först på bebisen och säger att allt ser bra ut. Han kan se en hjärna, ett hjärta, två ben och två armar, urinblåsa, njurar….ja ni fattar allt verkar stämma på bebisen.

MEN det finns väldigt lite fostervatten och bebisen har inte växt. Så för att försöka ta reda på varför bebisen inte växer och varför det saknas fostervatten, bestämmer man att vi ska få göra ett fostervattenprov.

Jag tvekar inte en sekund, för faktum är att bebisen inte har växt och det fattas fostervatten. Så för att kolla av så det inte är ett kromosomfel som är orsaken till den dåliga tillväxten och bristen på fostervatten, ska man göra provet.

Idag har vi tagit provet, det var obehagligt och ingen trevlig upplevelse….och nu kan vi bara vänta på resultatet. Vilket naturligtvis är skitjobbig, att inte veta vad som är fel och att bara vänta. Men vad kan vi göra?

Så nu är jag sjukskriven igen….segt men doktorn sa att jag fick vara ute med hundarna och träna hund var helt okej. Så hur konstigt det än låter, är jag glad för det. Att träna hund är lite som terapi!


Tack till er alla som har hört av er. Det betyder väldigt mycket… och håll tummarna för att allt löser sig på bästa sätt.


Fina fina bebisen, jag hoppas av hela mitt hjärta att allt löser sig. 

 

Av Sara Andersson - 24 februari 2013 19:47

På fredag ska jag och Wimsa tävla rallylydnad för första gången. Vi har då tränat rally i tre veckor. Allt började med att jag kände att vi behövde göra ngt nytt, rally känns som ett spännande alternativ till lydnaden. Så med hjälp av coachen Lotte försöker vi nu lära oss så mycket så möjligt innan tävling. Mest rörigt är det helt klart för mig. Alla skyltar som jag ska lära mig..... Inte helt lätt!Men oavsett hur det går på fredag har sporten rallylydnad fått ännu en anhängare!Litet klipp från onsdagens träning: 

Av Sara Andersson - 24 februari 2013 07:13

Denna helgen blev inte alls som den skulle. Skulle egentligen varit på läger, men i torsdags fick jag reda på att det inte blev något läger för mig och Minna.
Så då fick vi i stället möjlighet att efteranmäla till lydnadstävling... Så på torsdagen bestämdes det att Minna skulle tävla på lördag. På fredagskvällen fick jag även möjlighet att anmäla Wimsa till eliten.
Lördag morgon stuvade jag in båda hundarna i Mattias lilla bil (har inte köpt någon ny efter krocken), och lämnade hemmet kl 07.00 Wimsa var först ut. Jag hade inga förväntningar på ngt första pris. Eftersom vi egentligen inte skulle tävla förrens den 24 mars, så har vi bara tränat rally de senaste två veckorna . Man kanske kan undra varför man ställer upp utan att ha tränat, men jag kan gå ut och tävla och ha andra målsättningar än att ta första pris och vinna. Dagens målsättning var att jag skulle prestera bra och vara en lugn förare för min hund. Så med noll lydnadsträning i ryggen gick vi ut och körde.
Poängmässigt blev det som förväntat ingen hit.... Men jag är ändå jättenöjd med min trollhund.
Några av godbitarna var en superfin dirigeringsapportering, ruta, vittring och fjärr. Härligt att Wimsas svåra momenten sitter trots noll träning.

Efter några timmars väntetid var det dags för Minnas klass att starta. Minna hade då väntat i sex timmar. Eftersom vi inte hade ngn hundbil hade de inte blivit mycket vila för den unga fröken. Jag hade av henne och satt med henne på läktaren men eftersom det var väldans kallt, kunde vi inte sitta några längre stunder.
Men trots minimal vila presterade Minna bra. Min duktiga duktiga hund. Nu är vi klar med 1an och går vidare mot klass 2. Med Minna struntar jag i Lp, jag tycker det känns roligare att köra klass 2 än fortsätta i klass 1.
Måste passa på att tacka bästa Jenny Wibäck för allt!
Av Sara Andersson - 11 oktober 2012 22:10

Saknar verkligen sommaren, tycker det är deppigt när kvällarna blir korta och vinden kall.

Delar med mig av lite bilder på min fantastiska sommar, som innehöll Turkiet resa, Astrid Lingrens värld, Sturkö, hundläger på klickerklok och mycket mer.


Bästa Eleonor i Turkiet


Två väldigt viktiga människor i mitt liv. Sambo och mamma.

 


Mamma, Agnes och jag.

 


Agnes

  


Mina duktiga hundar på Astrid Lingrens värld. Så snälla och lugna bland alla folk.

 


Mina tre finaste.

 


Mer text om livet på hösten kommer.... 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se