SARA, WIMSA OCH MINNA

Senaste inläggen

Av Sara Andersson - 28 september 2012 13:45

Länkar till ett inlägg som min kompis Jenny har skrivit.


Läs och tänk!


http://www.vovpedagogik.se/diary_56_162.html


ANNONS
Av Sara Andersson - 25 september 2012 20:38

Idag har vi varit på återbesök hos Sophia på häst och hälsa. Wimsa var där för första gången för tre veckor sen. Jag har länge känt på mig att något har varit fel, hon har varit lite hängig och inte riktigt sig själv. Sophie hittade en skada på atlaskotan, och att hon var stel i ryggen. Hon knäckte rätt nacken och masserade och körde med laser på ryggen. Hon mätte även musklerna och hittade en skillnad på två cm på lårmusklerna. Återbesök bokades och mellan besöken skulle jag massera nacken och försöka få henne att sträcka huvudet upp och ner för att lätta upp stelheten i nacken. Har märkt att Wimsa är piggare och mycket gladare. Redan två dagar efter första besöket märktes en markant skillnad, på bäst i väst kunde hon inte springa i ringen utan bara hoppade och studsade. Precis som att hon var så glad över att stelheten hade lättat. Så idag var det alltså dags för återbesök och Sophie var jättenöjd över resultatet. Nu skiljer det endast 5 mm i muskelmassa vilket är en stor förbättring på kort tid. Vilket tyder på att hon inte längre belastar sig snett. Stelheten i nacken var så gott som borta! En glad matte lämnade Älmhult med en glad Wimsa! I

ANNONS
Av Sara Andersson - 24 september 2012 21:01

I helgen gjorde kusinerna på Black Regal MH. Grattis till Nicole och Jimmy för ett gäng fina valpar som blivit stora duktiga hundar. Måste vara en väldigt speciell känsla att stå och titta på sina egna valpars MH.


I somras gjorde Minna sitt MH, och här kommer det:


Hantering


Förföljelse


Förföljelse igen


 

Passivitet


 

Avståndslek


 

Dumpen


 Skramel


Spöken


Sist var det skott där hon fick en 1. 

Jag är jättenöjd med hennes MH.


Sen sist har jag hunnit med att gå kurs med Minna, spåra med båda hundarna och träna med bästa 10an och en träning med Jenny.


Har en liten förhoppning om att jag och Minna ska komma igång med lite mer seriös spårträning och som tur så har jag stöd av duktiga Emelie.   
   
  

Av Sara Andersson - 18 september 2012 21:04

Har haft en låååååångt uppehåll, men nu börjar jag bli sugen på att skriva igen.

Just nu händer det mycket...men samtidigt inte.

Jag har börjat plugga pedagogik på Kristianstad högskola, och det känns fantastiskt roligt. Det är så stimulerande att få lära sig helt nya saker. Jag läser även en kurs på Malmö högskolan som handlar om hur man kan använda djur som en resurs i vård och socialt arbete. Så jag läser på 100 %, jobbar 80%, hänger med familjen och tränar mina hundar...

Eller jag måste erkänna att hundträningen just nu får stå tillbaka för studierna. Men jag måste göra det just nu.

Så nu är planen att hundarn ska tränas två gånger i veckan, dvs genomtänkta träningar...lite små träning blir det nästan varje dag.

Minna har gjort debut i klass 1 och fick ihop 124 poäng, tror jag... och vi avstog platsen. Jag vill inte ta några chanser med den, och vi har ingen bråska att komma upp i klasser. Känns som att Minna är en hund som kommer att behöva mycket tid innan hon blir klar.

Wimsa håller på att rehabiteras. Duktiga Sophie Ericsson på häst och hälsa, har upptäckt stelheter i rygg och nacke. Tack och lov säger hon att det kommer bli bra.


Så nu vet ni lite om vad som händer i mitt liv för tillfället, ska försöka att uppdatera mer frekvent än tidigare =).


Av Sara Andersson - 10 januari 2012 21:12

I söndags var jag o Minna på my dog. Minna ställdes i valpklass, hon slutade som 3 av 3 med HP. Är jättenöjd med hur hon skötte sig och hennes trevliga attityd.

Har inte tid att skriva mer i stället så sätter jag in två klipp från my dog tikarnas valpklass.

Vann gjorde den fawn färgade tiken Doris från kennel Black Regal och två blev Minnas syster Spira.

Klippen är långa och oredigerade...orka inte...går att snabbspola om man vill.

Domaren och en domarasspirant förekommer också  på klippen=)


  


 
  


Av Sara Andersson - 30 december 2011 20:37

Så har ännu ett år gått, och man kanske börjar bli gammal, men det är bara att inse tiden flyger iväg. 

Det är dags att summera 2011, ett händelserikt år. 

Hundmässigt har det inträffat flera positiva händelser.

Flocken har fått tillökning, en liten Minna flyttade in och vände upp och ner på hela tillvaron. Minna är en härlig hund men väldigt intensiv. Allt hon gör, gör hon till hundra procent. När vi går första rundan på morgonen har hon så mycket spring i benen att hon springer 150 m rakt ut och sen tillbaka. Möter vi någon är hennes första impuls att hoppa ut och pussa främlingen i ansiktet. Jag har aldrig haft en hund där det varit så mycket i, så mycket energi. Hon är väldans rolig att träna med och väldigt läraktig. Tror att hon kommer bli en super hund, men det kommer att ta tid innan hon mognar. Minnas höjdpunkter under året är så klart BIS vinsten på Örkelljungas inofficiella utställning och bästa tik i sin åldersklass på BIV.

Med Wimsa har det varit flera höjdpunkter men bäst av allt är ju så klart att hon under 2011 varit frisk och skadefri, inte för att hon varit sjuk tidigare år men flera fina hundkompisar har under 2011 gått bort eller dragits med skador och då uppskattar man hälsan mer.

Resultat mässigt är jag naturligtvis väldigt nöjd med uppflyttningen till elit klass i lydnad, på andra försöket slog hon till och slutade Wimsa! Som grädde på moset har vi även debuterat i elit klass med ett andra pris. Nu slipar vi detaljer och laddar för 2012. I utställningens ringen har Wimsa framträtt sparsamt, på fem utställningar tre BIR placeringar och en BIG och BIS - 4.


Jag har massor med mål och tankar om 2012, men väljer att dela det med de närmaste träningskompisarna. Jag hoppas att ni får ett fint nyår och ett GOTT NYTT 2012.

Delar med mig av några favorit bilder och två amatör mässiga videoklipp, än en gång GOTT NYTT ÅR!!!

Minna är på klippet 14 v, i slutet blir hon rädd när Lipton ( familjens Whippet) skäller:


 

  

Och så bilder:

 

Wimsa blir BIR på Sofiero NAT, Den enda hunden som blev belönad med CK i rasen.

     

Fina familjen, tack Mattias för att du stått ut ännu ett år    

   

Min älskade Agnes, meningen med livet.

       

Agnes med morfar på tivoli i köpenhamn

                   

Av Sara Andersson - 22 december 2011 21:29

Sen Agnes kom in i våra liv har jag försökt att göra egna julkort med någon fin bild på henne och Wimsa, förra året funkade det ganska bra. Agnes var bara ½ år och Wimsa är en snäll och medgörlig hund. Hade en klar bild av hur årets julkort skulle se ut....problemet var bara det att årets modeller inte var lika samarbetsvilliga som tidigare år.

Några av årets bilder:


Bilden blev väll okej, synd bara att jag inte tänkte på bakgrunden, inte så kul med dörren och dörrmattan....nytt försök!

 

På denna bilden retar jag mig på eluttaget och att Minnas tunga hänger ner till golvet...hundarna tyckte att det var lite jobbigt med modellandet...trors mutor.

 

Agnes börjar nu tröttna och gestikulerar upprört åt sin mamma.

För att i nästa sekund slänga sig ner till Wimsa, det är jobbigt att ta julkort.

 


Modellerna får i stället posera själva:

 

   

Och så här blev årets julkort:

 


Med detta inlägg vill jag önska er


GOD JUL
Av Sara Andersson - 18 december 2011 20:40

Nu var det längesen jag bloggade, men det är mycket nu inför julen, men nu är de flesta julklapparna fixade, huset är julstädat och granen köpt och ska kläs i morgon. ser fram emot julafton som ska firas med min och Mattias familj hemma hos oss.

På lucia lussade Agnes o Pippi för oss och moster Evelina och fabror David, man blir så stolt och varm i hjärtat när Agnes charmar och spexar för besökarna.

 


I går var jag o träffade Nicole och ett gäng valpar och valpköpare från Black Regal. Mycket kul att kunna följa andra briard valpar i Minnas ålder, eller de är ju knappt valpar längre, mer tonåringar. Kan bara konstatera att Minna är högst rastypisk i sina koppeldrag och flamsattacker. Igår skötte sig Minna perfek och låg mestadels och tränade passivitet. Mycket nyttig för henne. måste också nämna att vi var o tränade i torsdags på ÄBK och även då var Minna mycket duktig, vem vet det kanske blir något av henne med  .


Avslutar med en söt bild på Agnes, jag tycker hon ser så söt ut i kjol och lackskor. Sötaste lilla Agnes.

 


    

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se