SARA, WIMSA OCH MINNA

Senaste inläggen

Av Sara Andersson - 4 februari 2011 19:47

I söndags började Wimsa blöda ur vulvan. Jag tänkte direkt det är alldels för tajt att redan löpa, hon löpte sist i oktober. Hon har bara blött lite och det har haft en väldigt mörk färg. Jag har hållt mig cool hela vecka och tänkt att så länge hon är pigg och glad och inte har feber är det ingen fara.

Men idag kunde jag inte vänta längre....började noja och ringde vetrinären, fick tid direkt. Skönt att kolla upp det så fort så möjligt. och det visade sig vara ett vanligt löp....Men men nu vet jag i alla fall. Hon är lurig min Wimsa.


Har skickat in ett foto till en fototävling, gå in och rösta på mina fina tjejor. Temat var julig bild. http://www.smafolk-tavling.com/fototavling/bild.php?id=248

ANNONS
Av Sara Andersson - 3 februari 2011 19:57

Tänkte med jämna mellanrum ( i början på varje månad) stämma av lite hur vi ligger till i träningen, kanske inte så intressant läsning men bra för min egna del.


Sitt i grupp: Funkar bra, men vi behöver träna det mer tävlingsmässigt med okända hundar på ny plats.

Platsliggande: Samma som sitt i grupp.

Fritt följ: På det stora hela är jag väldigt nöjd med vårt fria följ. På raksträckorna, i de flesta svängar är hon med fint. Det vi behöver jobba på är stegförflyttningarna, backa och vänster har vi börjat att fila på, höger funkar inte alls, hoppas att privatträning för Jenny Wibäck ska hjälpa. Långsam march fungerar bra.

Sättande: Fungerar helt okej, har med hjälp av träningskompisar noterat att hon använder sig av två olika typer av sättande, ett långsamt och ett snabbt. Nu gäller det att bara belöna snabba sitt.

Inkallning med ställande och läggande: Är ganska nöjd med detta moment. Hon kommer aldrig att bli BC snabb, men den hastighet hon har är jag nöjd med. Ibland slarvar hon med ställandet och tar lite väl många steg, men det är bara att träna och bara belöna de bra.

Rutan: Tack vara Jennicas smarta lösning, som jag ska berätta om en annan gång, fungerar rutan bra. Hon är nummera duktig på att springa sina 25 m och fint stanna i rutan ( innan hade jag problem med att få ut henne hela vägen). Nu ska vi träna mer på slutdelen, men inkallning.

Apportering och hopp över hinder: Har inte tränat så mycket på detta, men det har fungerat bra när vi har kört. Måste ev jobba lite på ingångar utan tugg.

Metallen: Måste få bättre fart.

Vittringen: Hon har väldigt säker på att gripa rätt pinne. Nu gäller det att träna i olika miljöer, att andra lägger ut pinnarna, att hon ska kunna gå ner i varv och lugnt och fint ta rätt pinne.  

Fjärren: Hatmoment. Vi har tränat fjärr väldigt länge, och sakta men säkert går det framåt. Detta moment är det som vi har mest kvar att jobba med.


Mål feb. Att hon ska fixa fjärren på 7 m.


ANNONS
Av Sara Andersson - 1 februari 2011 21:52

Måste ju också lägga upp några bilder på mina älsklingar:


  Agnes på julafton:     

Av Sara Andersson - 25 januari 2011 12:06

Hmm vet inte men kanske att jag börjar blogga lite igen, har ändå saknat att ventilera mina tankar, och det är väldigt roligt att kunna gå tillbaka o läsa vad man skrivit. 

Jag smyger igång lite så får vi se vad som händer, hur mycket bloggande det blir.


Vad har då hänt sen sist?


Om  jag ska summera 2010 så har det varit ett väldigt lyckat år med många riktigt stora glädjestunder, Agnes föddes, vi flyttar in i huset, Wimsa och jag tar LP 2 blir grupp placerade på två stora SKK utställningar. Wimsa blev föresten 4 på årets utställningsbriard  2010, på bara 4 utställningar. Vilken hund!!!

Men året innehåll även en tung och sorlig händelse, Malek somnade in. I slutet av november fick han avsluta sitt liv, hemma med huvudet i mitt knä. Ett fruktansvärt jobbigt beslut att fatta, men jag vet att det var det rätta, för Maleks skull. Saknaden och tomheten är stor och jag hoppas att  han har det bra i hundhimlen, med släkt och Fyris.   


Det har varit jul och nyår, Agnes första jul blev väldigt lyckad. Vi firade hemma i huset med våra familjer. Väldigt trevligt, Agnes fick massor med fina julklappar, hon har verkligen varit snäll.

Nyår firades med bästa kompisar. Vi var 8 vuxna, 2 bebisar och 3 hundar. Dagen till ära grillade vi ute. Mycket gott. Tolvslaget både sov Wimsa o Agnes sig igenom.

Jag var på My Dog en av dagarna och kollade in fina briarder. Jag ställde inte Wimsa eftersom jag tyckte att det var alldeles för dyrt att anmäla. Kommer inte heller att ställa i Malmö, då man inte är så rik på föräldrapenning så kommer jag att satsa allt på lydnaden i år, i stället för dyra anmälningsavgifter.

Vi har kommit igång med träningen igen, vi har hittat en inomhushall som vi kan träna i, så en dag i veckan bedrivs det lydnadsträning   , vilket är väldigt roligt. Förhoppningsvis ska klass tre klaras av i år.

Det var allt för idag.
Av Sara Andersson - 19 oktober 2010 19:49

Har inte bloggat på väldans länge, och ärligt talat så har jag ingen lust alls att blogga. Mina dagar springer iväg och jag njuter av att vara mamma åt världens finaste Agnes. Vi går på babygympa, babysim, föräldragrupp, sen har jag ju en underbar hund som också ska ha sin tid, så tid till att blogga finns inte.


Bloggen tar en paus......får se om den kommer igen eller inte.


Ha det bra alla vänner.Av Sara Andersson - 13 september 2010 13:27

Igår var vi på Sofiero, jag, Wimsa, Agnes och super mormor. Jag skulle ställa Wimsa, Eleonor är på kreta så jag visade henne själv. Jag kände mig ganska ringrostig, har inte visat Wimsa själv sen stora stockholm förra året. Det var 8 briarder anmälda, relativt många, brukar inte vara så många på Skk utställningar. Jag tror att det var fem tikar. Det var en till tik anmäld i öppen klassen, kennel kompisen Tara. Wimsa vann öppen klassen med CK. Hon blev även bästa tik med CACIB, och drog även det längsta strået i BIR o BIM. Vann mot en öppen hane.

Agnes sköte sig perfekt, sov i bärselen hos mormor när jag o Wimsa var inne i ringen.

Jag var tveksam om jag skulle stanna till finalen, men påhejad av bästa teamet, Sofia, mamma o Jeanette bestämde jag mig för att stanna kvar.

I gruppen var det över 20 olika raser med och många fina hundar. Men Wimsa blev utplockad och slutade som BIG-5. Vilken hund jag har hon uppförde sig perfekt som alltid   .

Tack alla för en trevlig dag.

    

Av Sara Andersson - 8 september 2010 09:13

Sen sist har vi haft dop för Agnes. Det gick bra och allt flöt på. Vi har också varit på babymassage med Agnes, mysigt.

Bild från dopet:

Eleonor har haft en kompis som är väldigt duktig på tt fota. Här är några av de bilder hon tog på Malek;

       

På söndag ska vi ställa ut på Sofiero, håll tummarna att allt flyter på bra med Agnes så vi kommer iväg i tid...  

Av Sara Andersson - 3 september 2010 08:37

De senaste blogginläggen har nästan bara handlat om Agnes, och det är ju inte så konstigt, för mycket i mitt liv kretsar kring Agnes, men även Wimsa träning hinner vi med. Jag tränar min 10 min med henne varje dag, för det mesta blir det lydnad, just nu håller vi på med metallapporten o fjärren, men ibland tränar vi även agility.

I helgen var vi nere hos Peter och vallade får, bara på lördagen, det var väldigt roligt och Wimsa var duktig. Min mamma var med och hade hand om Agnes. Nästa helg ska vi till Sofiero o ställa Wimsa.

På söndag ska Agnes döpas.

Ha en trevlig helg.
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se